MALA ŠKOLA ZA VELIKE USPJEHE Izvrsni učenici V. OŠ Varaždin nagrađeni - izletom!

VV | 18.4.2022. u 14:31h | Objavljeno u Društvo

Učenici V. OŠ Varaždin koji su sudjelovali na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz matematike, fizike, kemije, tehničke kulture, informatike, geografije, povijesti i engleski jezik, bez obzira na osvojeno mjesto, zasluženo su nagrađeni izletom.

- S ponosom možemo reći da ovi učenici neće imati problema prilikom upisa u srednju školu, a s čvrstim temeljima u znanju samouvjereno će kucati na vrata sveučilišta. Mala smo škola, ali za velike uspjehe, a s takvim brojem županijskih i državnih prvaka iznimno smo ponosni - rekao je Mario Šipek, ravnatelj V. OŠ Varaždin.

Učenici su posjetili muzej Neandertalaca u Krapini, Muzej Seljačkih buna u Stubičkim Toplicama, a istraživali su sadržaj Parka znanosti u Oroslavlju te zaokružiti izlet u poznatoj piceriji u Oroslavlju velikim pizzama.

No tko su uspješni učenici? Učenik Fran Marčec osvojio je drugo mjesto na državnom natjecanju iz Sudok-a, a bio je treći i na županijskom natjecanju iz matematike. Na nedavno održanom državnom natjecanje iz kemije Nikola Sajko osvojio je zapaženo, deveto mjesto. Matea Zeljko osvojila je prvo mjesto na županijskom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji maketarstvo i modelarstvo, Mirta Obelić osvojila je drugo mjesto na županijskom natjecanju u kategoriji robotika, a Luka Bunić osvojio je drugo mjesto na županijskom natjecanju u kategoriji Modelarstvo - uporabnih tehničkih tvorevina. Svi su pozvani i na državno natjecanje iz tehničke kulture. Učenik V. OŠ Matej Križanić u kategoriji petih razreda odlazi na državno natjecanje iz matematike.

- Velika zahvala učiteljici Gordani Križanić na organizaciji te učiteljicama Nikolini Kovačić, Aniti Babić i Ivani Ivković te svim mentorima i roditeljima na podršci - rekao je Šipek.

Učenici V. OŠ Varaždini, osim na natjecanjima iz znanja, bili su uspješni i na sportskim borilištima. U V. OŠ Varaždin izdvajaju učenike petog i šestog razreda koji su osvojili prvo mjesto u natjecanju u odbojci na gradskoj razini te se plasirali na županijsko natjecanje. Djevojke su zauzele treće mjesto, dok su dečki bili uspješniji i osvojili prvo mjesto na županijskom natjecanju u odbojci i plasirali se na poluzavršnicu. Učenici V. OŠ Varaždin bili su uspješni i na natjecanju Graničar gradskih škola. U konkurenciji trećih i četvrtih razreda osvojili su prvo mjesto i plasirali se na županijsko natjecanje.

Tko su nagrađeni učenici V. OŠ Varaždin?

Rok Peharda (5. a), David Mucko, DAni Kosijer i Mate Zeljko (5. b), Fran Marčec, Matej Križanić, Juran Mihinjač, Petar Hodak (6. a), Fran Žmegač, Jelena Hižak, Lucija Jambrošić Barnjak, Sara Majnarić, Lana Pintarić, Mia Pribić, Zala Tropp (6. b), Nina Mrkonjić, Ivan Rauš, Irina Knor, Lara Likić, Mia Kocijan (7. a), Hana Mikašek, Vilim Ljubić, Lina Klopotan (7. b), Vigo Moslavac, Franka Šavor, Vedran Šavor, Aleksandra Vidaković, Arijana Makaj, Luka Hrvoić, Erica Crnčić, Andro Mijatović Reinholc, Mirta Obelić, Luka Bunić, Ivan Bunić, Lovro Belić, Roberto Ključarić (8.a) i Anja Kušćar, Teodor Belaj, Rok Balažinec, Marsel Stančin, Gabrijel Košmerl, Mika Kolar Mihalinec, Emil Brezovec, Ivano Sklepić, Vinko Majdak, Nikola Sajko (8. b).