Mala matura "Pčelica": Zasadili Stablo generacije i Vremensku kapsulu s porukama, crtežima...

vv | 22.6.2023. u 15:25h | Objavljeno u Društvo

Mogla se pogledati i izložba likovnih radova vrtićke generacije 2013/14., koje su odgojiteljice čuvale sve ove godine

U Dječjem vrtiću Varaždin u Kozarčevoj ulici okupio se velik broj djece i roditelja. Povod tome bilo je obilježavanje obljetnice 'male mature' djece iz skupine 'Pčelice' - sada već osnovnoškolaca.

- Godinama smo gradile suradnju s roditeljima, poticale druženja djece i roditelja te smo ove godine odlučile obilježiti njihovih 5 godina od odlaska iz vrtića - kažu njihove odgojiteljice Anita Mikac Grabarić i Iva Šegović.

d.jpg

c.jpg

b.jpg

a.jpg

- S obzirom na to da smo na druženje pozvale i mališane i roditelje iz sadašnje generacije, sve aktivnosti smo promišljale kako bismo djecu zbližile u igri i interakciji. Tako smo zajedno zasadili 'stablo generacije', donaciju Hortikulture Božinić iz Varaždina. Također smo u zemlju stavili našu vremensku kapsulu s porukama za budućnost, pismima, crtežima i sitnim predmetima koji djecu i nakon mnogo godina s nostalgijom podsjećaju na lijepe dane provedene u vrtiću. Prisjetili smo se svih anegdota, prvih ljubavi, i ispunili dan smijehom ali i pokojom progutanom suzom – napominju odgojiteljice.

e.jpg

Osim što se mogla pogledati i izložba likovnih radova vrtićke generacije 2013/14., koje su njihove odgojiteljice čuvale sve ove godine, djeca su izradila i službenu zastavu skupine.

Pcelice.jpg