Makerz meetup u Tehnološkom parku Varaždin, ulaz je besplatan

vv | 13.3.2024. u 10:59h | Objavljeno u Društvo
Udruga Makerspace za sve zaljubljenike u tehnologiju, inovacije i robotiku, organizira event koji ne smijete propustiti! Pridružite nam se na 4. Makerz Meetupu u Varaždinu, gdje ćemo zajedno istraživati granice mašte i tehnološkog napretka. Od kolaborativnih robota koji mijenjaju igru u slastičarstvu, do naprednih bespilotnih letjelica i katamarana u međunarodnom robotskom natjecanju, ovo je događaj koji obiluje inspirativnim pričama i inovacijama koje oblikuju budućnost.
Sa dva izvanredna predavača, Viktorom Pocedulićem iz Atinela koji će nas provesti kroz slatki svijet automatizacije u pekarstvu, i Jakobom Domislovićem iz FER-a koji donosi uzbudljive detalje s Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge, obećavamo večer punu novih informacija, inspiracije i naravno, druženja uz pizzu i pivo. 
Ne propustite priliku biti dio zajednice koja kreira budućnost – vidimo se u Tehnološkom parku Varaždin!
Lokacija i vrijeme:
Meetup će se održati 14.3.2024. u 18:00h u event prostoru Tehnološkog parka Varaždin, Zagrebačka 89.
Program
18:00: Ivan Todorović (Makerspace) - kratki uvod
18:05: Viktor Pocedulić (Atinel) - Adapto Cakebot: Kolaborativni roboti u svijetu slastičarstva
18:35: Jakob Domislović (FER) - Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge
19:05: Pizza & pivo hangout u Techparku
Teme
1. Viktor Pocedulić (Atinel) - Adapto Cakebot: Kolaborativni roboti u svijetu slastičarstva
Priča o stvaranju Adapto Cakebot-a - kolaborativnog robotskog sustava za automatizaciju procesa rezanja kolača u pekarskoj industriji. Dizajn i integracija mehaničke konstrukcije, razvoj upravljačke platforme temeljene na ROS 2 (Robot Operating System), interakcija s ljudima u industrijskom okruženju, izazovi s kojima smo se suočili, očekivanja klijenata i neke neočekivane situacije koje su obogatile naše iskustvo.
Viktor Pocedulić je software developer u tvrtki Atinel, bavi se istraživanjem i razvojem prilagođenih rješenja u industrijskoj automatici i robotici te razvojem internih alata za programiranje.
Jakob Domislović (FER) - Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge
U prezentaciji će se opisati bespilotne letjelice, besposadni katamaran, manipulator i senzori koji su se koristili u internacionalnom robotskom natjecanju MBZIRC. Uz to će biti predstavljene metode i algoritmi koji se koriste u upravljanju letjelica i katamarana. Te iste komponente se koriste u svakodnevnom istraživanju LARICS i LABUST laboratorija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. U konačnici će se prikazati povezivanje svih navedenih komponenti u jedan heterogeni robotski sustav koji treba raditi u stvarnom vremenu.
Jakob Domislović živi u Varaždinu i radi kao mlađi istraživač u Laboratoriju za robotiku i inteligentne sustave upravljanja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Područja istraživanja su mu zračna robotika i semantička segmentacija. Jakob je bio dio pobjedničkog tima na Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge (MBZIRC) natjecanju.
Po običaju varaždinske meetup scene, nakon zanimljivih tema sljedi druženje uz pizzu i pivo.