MAKE UP KUTAK Odmah jurim po zlatno sjenilo i tuš! Foto: Dino Možek

MAKE UP KUTAK Odmah jurim po zlatno sjenilo i tuš!

IHR/Varaždinske vijesti | 27.3.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

- Idem odmah po zlatno sjenilo i tuš! - rekla je Karmen Gumbas, umirovljena varaždinska novinarka dugogodišnja dopisnica Vjesnika nakon šminkanja u našem studiju.

Nakon godina stalne jurnjave zbog posla i misli usmjerenih na posao i djecu, priznaje da vremena za sebe nije imala baš previše, a kamoli još i za svakodnevno šminkanje.

- Imala sam tamnu kosu i prirodno naglašene obrve, a jedino sam zimi, kada je bila velika hladnoća, koristila tekući puder je mi je lice od zime znalo pocrvenjeti. Tu i tamo sam znala staviti malo maskare, a jače sam se šminkala obično za nekakve svečane događaje. Uvijek sam smatrala da se ne moram previše šminkati zbog posla jer voljela sam umjereni styling koji je uključivao minimalno šminke i poslovna odjela – ispričala je.

Svestrana u mirovini

Iako je mnogi poznaju, rijetki znaju kako je Karmen prava majstorica od igle i konca.

- Završila sam krojački tečaj i znam sama sašiti kostim i kaput! - otkrila nam je.

Kaže kako je nekad šivanje jako zabavljalo.

- Šivala sam sebi, prijateljicama, poznanicama, pokojnoj majci – otkrila je naša sugovornica.

To je nekad bilo i sasvim normalno s obzirom na to da je ponuda šminke i odjeće bila vrlo oskudna.

- Nekada ste imali plavo i zeleno sjenilo i ništa drugo. Sjećam se kada je moja pokojna teta, koja je bila velika dama i voljela je puno putovati, bila u Londonu te je pričala kakve tamo sve ima šminke. Nama je to bilo nezamislivo! - otkrila je.

Unatoč skromnoj ponudi Varaždinke su uvijek bile “zrihtane”.

- Naše sugrađanke su oduvijek držale do sebe, baš kao i danas kada je ponuda kozmetičkih proizvoda puno veća, a cijene prihvatljivije – ispričala je Karmen Gumbas. Iako je u mirovini već 10 godina, ne miruje.

- Radim sve što prije nisam stigla, a to je prije svega kuhanje, koje obožavam. Volim eksperimentirati, a sada u mirovini sam naučila i kako kuhati da se ne udebljaš. I to mi uspijeva! – pohvalila se naša sugrađanka i za to otkrila jednostavan recept.

- Kad pečem kolače pojedem jedan ili dva, a sve ostalo podijelim – ispričala je, a kaže kako svi obožavaju njezine štrukle sa sirom.

- Štrukle me naučila raditi moja dobra prijateljica Milena, ona sve zna. I naravno, Google! – šali se Karmen koja u mirovini uživa u svim onim malim stvarima za koje prije nije imala vremena.

- Volim rješavati križaljke, čitati knjige, odlaziti na kave s prijateljima na Korzo, što nikad nisam stigla iako mi je redakcija bila praktički na glavnom gradskom trgu. Ne izostavljam kulturna događanja. Nekad sam ih morala poslovno pratiti, a sada uživam u predstavama i izložbama. Također, pišem knjigu s Josipom Totom - Pepijem, bivšim direktorom Varteksovih inozemnih tvrtki u Stockholmu, Genevi i Londonu te nekadašnjim direktorom Vartimpeksa. Kroz njegove priče danas mi je jasna ta nekadašnja snaga Varteksa i bit će to jedno zanimljivo štivo – najavljuje naša Varaždinka koja jednako tako kao što uživa u kuhanju, obožava putovanja i šetnje.

- Nekad sam mislila da je rekreacija samo za druge, a sada polako shvaćam da mi je to važno za zdravlje – ispričala nam je Karmen koju se često može vidjeti i na biciklu, bez obzira bilo ljeto ili zima. Pohvalila se kako će u svibnju po drugi put postati baka, ali i da je nakon niza godina promijenila boju kose – u crveno.

 Spremna za društvena događanja

Otkad je u mirovini počela se i više šminkati, pa tako i kada ide u trgovinu “nabaci” malo maskare. A da naše “penzičke” ne trebaju zazirati od šminke pokazala je vizažistica HNK Varaždin Mirela Magdić.

- Stavila sam hidratantnu podlogu, a s obzirom na to da je naša sugrađanka rekla kako ima problema s crvenilom lica i bronzer. Stavila sam smeđe i zlatno sjenilo, a sve uokvirila crnim tušem. Gospođi Karmen jako lijepo stoje topli tonovi i odlično se slažu s njezinom novom, crvenom bojom kose. Cijelu sam priču zaokružila malo jačim ružem, a ovakav make up idealan je za odlaske na društvena događanja, za koje smo čuli da gospođa Karmen ne propušta – otkrila je Mirela.

MAKE UP KUTAK Volite se šminkati, a ne znate koje sjenilo odabrati, kako šminkom sakriti nedostatke ili napraviti smokey eye? Podijelite s nama što biste voljeli učiniti, a nikad niste, a mi ćemo se pobrinuti da vašu neostvarenu želju ispunimo. Pošaljite nam ime i prezime, broj telefona i fotografiju na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Svakog tjedna jedna čitateljica bit će u našem kutku za make up. Jedini uvjet je da ste punoljetni.

Galerija slika