Mađarski dan na 25. Međunarodnom festivalu čipke: Mađarski virtuozi gostovali u Lepoglavi

Varaždinske vijesti | 12.9.2021. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Na „Mađarskom danu“ ovogodišnjeg međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi koji se održao u subotu, 11. rujna u atriju pavlinskog samostana nastupio je romski sastav Puszta Band, u kojem su svirali romski glazbenici iz Budimpeštanskog plesnog ansambla te poznatog Orkestra Rajko. Virtuozi iz Mađarske su u Lepoglavi izveli su svoj spektakularni program, koji je uključivao staru romsku glazbu i mađarski folklor, operete i narodne pjesme.

U subotu su posjetitelji festivala imali prigodu kušati i pravi - mađarski gulaš te druga tradicionalna jela mađarske kuhinje.

"Mađarski dan“ na Festivalu čipke završio je koncertom ozbiljne glazbe u lepoglavskoj župnoj crkvi. U 19 sati se održao koncert ansambla Musica Antiqua, koji je za ovu prigodu pripremio glazbeni program - Nekoć bijaše dobri kralj Matijaš, koji je sadržavao skladbe iz doba kralja Matijaša Korvina i njegovog sina Ivanuša, koji počiva u lepoglavskoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, te glazbu s mađarskog kraljevskog dvora od 15. do 17. stoljeća.

Ulaz na koncert je, kao i na sve priredbe ovogodišnjeg festivala bio besplatan.