M. Erdelja i M. Kosmačin iz “Dječjeg svijeta” sudjelovale na Erasmus+ projektu u Španjolskoj

| 5.6.2022. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Djelatnice Dječjeg vrtića "Dječji svijet" iz Varaždina, Magdalena Erdelja i Melita Kosmačin, sudjelovale su na aktivnostima u sklopu mobilnosti u Gironi, Španjolskoj od 23. do 27. svibnja ove godine.

Mobilnost je organizirana u sklopu Erasmus+ projekta DEMOCRAC(Z)Y- Crazy for activeparticipation čiji partneri su vrtići i osnovne škole iz Španjolske, Italije, Belgije, Hrvatske te dva vrtića iz Grčke. Cilj projekta je aktivno uključivanje djece u kreiranje odgojno-obrazovnog procesa, kao aktivnih dionika i sukreatora vlastitog programa, temeljeno na praćenju i poštivanju interesa i potreba djece.

Tijekom mobilnosti, predstavnice vrtića imale su prilike sudjelovati u brojnim aktivnostima povezanim s promicanjem demokratskih vrijednosti poput sudjelovanja na sastancima s predstavnicima roditeljske udruge te sastancima vijeća učenika. Osim toga, za partnere i učenike je pripremljena i predstava “Priča o džungli” koja među učenicima promiče demokratske vrijednosti. Stečena znanja i nova iskustva primijenit će se u svakodnevnom radu s djecom.

Image2.jpeg