Lutkarska predstava u Društvenom domu Nova Ves Petrijanečka

Varaždinske vijesti | 14.7.2021. u 13:35h | Objavljeno u Društvo

U nedjelju, 11.srpnja., djeca i njihovi roditelji, imali su prilike prisustvovati dječjoj lutkarskoj predstavi Uspavanka za Bellu u izvedbi Umjetničke organizacije Gllugl.

- Uspavanka za Bellu lutkarska je fantazija o životu pasa, kakvim bismo ga mogli vidjeti u našoj mašti. Naši su junaci stoga karakteri s ljudskim osobinama i životnim pričama. Priča je to, prije svega, o ljubavi, odanosti i prijateljstvu koje može savladati sve prepreke i nedaće. Djeca su imala priliku uživati i veseliti se sa mnogobrojnim likovima- lutkama- te posvjedočiti kako su psi iznimno odani i puni ljubavi prema svojim vlasnicima, ali i naučiti kako se pravilno odnositi prema životinjama.  Bilo je tu mnogo pouka, a šezdesetak posjetitelja otišlo je nasmijano svojim kućama. Djeca su imala priliku i upoznati lutke te porazgovarati s glumcima poslije predstave - kažu organizatori.

Predstavu je organizirala Udruga Nova Ves u srcu uz financijsku podršku Općine Petrijanec. U samu organizaciju bila je uključena i Osnovna škola Petrijanec, te Dječji vrtić Bambi Petrijanec.

Ovakve aktivnosti se planiraju kroz Udrugu i ubuduće, a sve s ciljem iskorištavanja prostornih i materijalnih kapaciteta koje Općina Petrijanec posjeduje kako bi društveni domovi ponovno postali centri kulture i razmjene znanja, ali i prostori kakvi u osnovi i jesu, javni i dostupni svima.

Udruga Nova Ves u srcu od 9.srpnja provodi i kreativni program KulturA i Mi, u koji je uključeno desetak djece s područja mjesta, koja sudjeluju u kreativnim radionicama gdje upoznavaju razne tehnike rada, od šivanja, pletenja, decoupage i macrame tehnike te se upoznavaju i s mozaikom i grafikom. Program završava izložbom dječjih radova koja će se održati u listopadu 2021.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci