LUDBREŠKI BRAČNI JUBILEJI Poziv za zajedničko obilježavanje 50 i 60 godina braka Foto: ilustracija / Pixabay

LUDBREŠKI BRAČNI JUBILEJI Poziv za zajedničko obilježavanje 50 i 60 godina braka

Varaždinske vijesti | 28.1.2019. u 16:45h | Objavljeno u Društvo

Iz ludbreške gradske uprave uputili su poziv bračnim parovima koji ove godine slave 50 ili 60 godina braka da jave do 11. veljače kako bi zajedno dali doprinos obilježavanju ovih važnih obljetnica.

- Pozivamo sve Ludbrežanke i Ludbrežane da uz Valentinovo, koje je puno više od praznika ljubavi, ono je i praznik razumijevanja, a koji su 50 ili 60 godina u braku da se zajedno prisjetimo tih vremena, da se prisjetimo kako je nekad bilo. Istovremeno želimo pokazati što su sve ljudi u stanju napraviti kada se pronađu u ljubavi, kada u zajedništvu stvaraju ne samo za sebe već i za svoju djecu, ali i širu zajednice - rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

U prošlosti se svadbi pridavalo izuzetno značenje, što se može zaključiti i iz samog trajanja svadbe. Svadbe su nekada, naime, trajale i do tri dana.

- Želimo se prisjetiti zašto je bilo tako, ali i da mlađi čuju koje su tajne uspješnih i dugovječnih brakova. U užurbanosti i svakodnevnoj jurnjavi možda smo zaboravili da i naša odabranica ili odabranik također trebaju razumijevanje, minutu vremena, lijepu riječ – napomenuo je Bilić i pozvao sve bračne parove s područja Grada Ludbrega da se jave do 11. veljače na broj telefona 420-200 ili osobno u Grad Ludbreg, Trg Svetog Trojstva 14 radi daljnje organizacije.