"Ludbreg petkom" ovog će vikenda ugostiti Kulturno - umjetničko društvo Podravka

VV | 19.2.2021. u 15:16h | Objavljeno u Društvo

Ludbreška publika ovog će vikenda imati prilike upoznati Kulturno - umjetničko društvo Podravka koje će se predstaviti kroz dva događaja.

Prvi je promocija jedanaestog Zbornika radova Literarne sekcije KUD-a Podravka „Srce na dlanu” koji je tiskan krajem protekle godine, a koji sadrži pjesme 17-ero autora.

Ilustracije za Zbornik nacrtali su članovi Likovne sekcije „Podravka 72“ KUD-a Podravka, stoga za Zbornik slobodno možemo reći kako se radi o uspješnoj suradnji pjesnika i slikara.

Predstavit će ga urednica Vesna Martinjak zajedno s voditeljem Literarne sekcije KUD-a Podravka Domagojem Švabekom.

Nakon predstavljanja Zbornika uslijedit će otvorenje izložbe Likovne sekcije 'Podravka 72' koja će biti izložena u izložbenom prostoru dvorca Batthyany.

Likovna sekcija 'Podravka 72' više od četiri desetljeća oplemenjuje kulturnu svakodnevicu Koprivnice, Podravine i Hrvatske. U njenom okrilju godinama stvaraju generacije i generacije slikara i kipara koji su u svojim radovima u različitim tehnikama sačuvali iskonsku ljepotu podravskog krajobraza, vrijednosti života uz rijeku Dravu, bogate običaje ovog kraja te toplinu duše i osjećaja ovdašnjeg čovjeka. U Ludbregu će se predstaviti s dvadesetak slika.

Predstavljanje Zbornika i otvorenje izložbe održat će se u petak, 19. veljače, s početkom u 18 sati.

Izložba će se, osim na dan otvorenja, moći razgledati i u subotu, 20. veljače, od 10 do 12 sati te u nedjelju, 21. veljače, od 16 do 18 sati.

Označeno u