Ljetna škola u organizaciji Makerspacea u Tehnološkom parku Varaždin Foto: Krešimir Đurić

Ljetna škola u organizaciji Makerspacea u Tehnološkom parku Varaždin

VV | 8.7.2021. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Makerspace, u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin i Edukido, ovoga ljeta organizira ljetne radionice za djecu i mlade u dobi od 8 do 14 godina. Radionice će se održavati u dvije grupe, prva za sudionike starosne dobi od 8 do 10 godina te druga za sudionike od 11 do 14 godina.

Radionice će trajati 3 dana, dolazak je moguć na sve radionice u kompletu ili pojedinačno prema preferencijama sudionika. Kroz radionice će se učiti osnovni principi rada na 3D printeru, 3D skeneru te laserskom rezaču. Prvi termin je od 20. do 22. srpnja za sudionike od 8 do 10 godina, a drugi od 27. do 29. srpnja za sudionike od 11 do 14 godina.

Tehnološki park Varaždin d.o.o. je poduzeće za uspostavu inkubacijskog centra za inovativna tehnološka start-up poduzeća. U sklopu Tehnološkog parka djeluje i Makerspace.

Makerspace je kolaborativni radionički prostor za brzo prototipiranje i proizvodnju fizičkih proizvoda. Makerspace je opremljen opremom za 3D skeniranje i 3D printanje, laserskim rezačem i CNC strojevima. Uz to, tu su alati za obradu drva i metala te alati i uređaji za programiranje elektroničkih uređaja, odnosno Arduino i Raspberry Pi setovi.

Više informacija, kao i link za prijave, nalazi se na makerspace.techpark.hr. Broj mjesta za sudionike je ograničen.