Lino Červar u Ivancu poručio mladim igračima: Prioriteti su škola, obitelj i rukomet Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Lino Červar u Ivancu poručio mladim igračima: Prioriteti su škola, obitelj i rukomet

Varaždinske vijesti | 17.9.2019. u 21:09h | Objavljeno u Društvo

U povodu otvaranja nove rukometne sezone 2019./2020. te popularizacije rukometa među djecom, u subotu 14. rujna u Ivancu je boravio izbornik hrvatske rukometne reprezentacije i predsjednik Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza Lino Červar.

Prije početka središnje svečanosti u srednjoškolskoj sportskoj dvorani, susreo se sa svojim domaćinima – Upravom kluba RK Ivančica na čelu s predsjednikom Josipom Šimunekom, rukometnim trenerima Vladimirom Canjugom i Stjepanom Poje i s drugim suradnicima. Izborniku je dobrodošlicu u Ivanec poželio i gradonačelnik Milorad Batinić koji se s njime i zadržao u razgovoru.

Centralna priredba održana je u sportskoj dvorani, gdje su gosta dočekali prvašići s roditeljima te treneri i igrači svih mlađih rukometnih ekipa.

Červar je tom prilikom podržao obje kampanje koje provodi RK Ivančica, a to su "I ja želim na rukomet!", koja je namijenjena djeci, te "Treniramo rukomet, a treniramo za život", koja je namijenjena trenerima.

Obraćajući se publici, Červar se prisjetio vlastitih početaka bavljenja rukometom koji su bili teški jer je ponikao u maloj sredini u kojoj nije imao adekvatne uvjete bavljenja ovim sportom. Pozvao je trenere da ne posustaju svom poslu u kome stvaraju velike ljude i velike igrače te da, uz edukaciju, mlade generacije i odgajaju, jer su obje komponente, i odgoj i obrazovanje, nedjeljiv dio sporta.

Djeci je naglasio važnost posvećenosti sportu, jer bez toga se ne može biti dobar igrač te im poručio da im na ljestvici prioriteta trebaju biti, redom, škola, obitelj i rukomet. Druženje s izbornikom nastavljeno je i poslije službenog programa, kada se fotografirao s djecom i roditeljima i podijelio autograme.

U sklopu programa podijeljeno je i više nagrada, izvučene su i tombole, a kasnije, uoči prve prvenstvene utakmice i pod poluvremenom, nastupile su članice Cheerleading kluba Bravo iz Varaždina. U večernjim satima odigrana je prva utakmica u novoj rukometnoj sezoni, u kojoj je RK Ivančica s 24:20 svladala ekipu MRK Sesvete 2.

lino_cervar_ivanec_01.jpg

lino_cervar_ivanec_02.jpg

lino_cervar_ivanec_03.jpg

lino_cervar_ivanec_04.jpg

lino_cervar_ivanec_05.jpg