EUROSONG Varaždinci partijali s dečkima iz Leta 3 i otkrili kakva je atmosfera uoči velikog finala! Foto: David Bralo

EUROSONG Varaždinci partijali s dečkima iz Leta 3 i otkrili kakva je atmosfera uoči velikog finala!

tb/vv | 13.5.2023. u 17:33h | Objavljeno u Društvo

Kakva je atmosfera u Liverpoolu i prve dojmove članova Leta 3 nakon prolaska u finale Eurosonga, otkrio nam je David Bralo, novinar, voditelj i urednik "Sporta ponedjeljkom" na Radiju Megaton

Večeras se održava finale Eurosonga, a naši predstavnici, Let 3, s pjesmom Mama ŠČ! nastupaju 25., odnosno pretposljednji.

I dok mnogi s nestrpljenjem isčekuju veliko finale i odgovor na pitanje svih pitanja: tko pobjeđuje i kako će se tko plasirati, s "Letovcima" su se družili i Varaždinci koji su nam otkrili kakva je atmosfera u Liverpoolu zavladala nakon prve polufinalne večeri, ali i uoči večerašnjeg velikog finala.  

Varaždinci,su u Liverpoolu proveli tri dana. Stigli u utorak iza podneva, ostavili stvari u apartmanu i zaputili se u Eurovision Village – službenu fan zonu u kojoj je obožavateljima ovog natjecanja osigurana zabava uz hranu i piće na otvorenom. U fan zoni bilo je nekoliko ogromnih ekrana kako bi svi mogli pratiti natjecanje, ali i velika pozornica na kojoj su nastupali nekadašnji sudionici Eurosonga.

20230509_221331-01.jpg

Foto: David Bralo

A kakva je atmosfera u Liverpoolu i prve dojmove članova Leta 3 otkrio nam je David Bralo, novinar, voditelj i urednik "Sporta ponedjeljkom" na Radio Megatonu.

- Nakon završetka prve polufinalne večeri i prolaska Hrvatske u finale, zaputili smo se u centar Liverpoola, grada prepunog pubova. Prilikom šetnje spazila nas je ekipa naših navijača predvođenih suprugama i djevojkama članova Leta 3 pa smo stali malo s njima. Nedugo nakon toga pojavili su se i članovi benda s ekipom HRT-a. Nastao je pravi metež - prepoznali su ih brojni fanovi iz drugih zemalja i htjeli se fotografirati. I mi smo, naravno, iskoristili priliku da popričamo s Letovcima i napravimo nekoliko 'fotkica' – rekao je Bralo i otkrio o čemu su pričali s riječkim rockerima.

20230510_014539-01.jpg

20230509_235325-01.jpg

Foto: David Bralo

- Dečki su priznali kako ni u najluđim snovima nisu očekivali ovakve stvari na Eurosongu. Prvenstveno su se došli dobro zabaviti, ali već nakon prvih proba shvatili su da je riječ o ozbiljnom natjecanju, a cjelokupna organizacija vrhunska. Izdvojili su finskog predstavnika kao velikog favorita. Družili smo se do 3 sata. Sutradan su nam prilazili brojni fanovi i čestitali na prolasku u finale – rekao je, dodavši da su „svi oduševljeni našom pjesmom, a neki smatraju da ćemo završiti u top tri”.

Dan su iskoristili za obilazak znamenitosti i klubova u kojima su nekada svirali legendarni Beatlesi.

20230511_173155-011.jpg

20230510_145710-01.jpg

Foto: David Bralo

- Inače, vrijeme u Liverpoolu vrlo je promjenjivo. Kiša i sunce neprestano se izmjenjuju, puše neki čudan vjetar, a što se klime tiče, grad podsjeća na našu Rijeku – rekao je.

Finalnu večer Eurosonga ipak će pratiti iz Varaždina. Liverpool je preskup grad za naše prilike, kaže.

20230509_160105.jpg

Foto: David Bralo
Let 3 nastupa 25. - predzadnji

Finale otvara Austrija, glavna favoritkinja Šveđanka Loreen nastupa deveta, od naših susjeda Srbija peta i Slovenija 24., a natjecanje zatvara Ujedinjeno Kraljevstvo.

Naši predstavnici nastupaju u drugom dijelu natjecanja i to predzadnji, odnosno 25., što je zapravo dobro za Hrvatsku. Naime, vjeruje se da nastupi pred kraj imaju veće šanse za bolje rezultate s obzirom na to da se telefonske linije za glasanje otvaraju tek nakon nastupa svih finalista pa publika bolje pamti pjesme koje čuje pri kraju.

Screenshot_2023-05-13_022053.jpg

Osim toga, polufinalni nastup Letovaca na službenom YouTubeu kanalu Eurosonga i dalje je najgledaniji.

Premašio je tri milijuna pregleda - broji 3,2 milijuna, a za petama "Mami ŠČ!" je pjesma "Cha Cha Cha" finskog predstavnika Käärije, jednog od favorita za pobjedu, s 3,1 milijuna pregleda.