Leo Vukelić u Izložbenom salonu palače Sermage i Zlatom ajngelu

MGA | 1.5.2022. u 11:17h | Objavljeno u Društvo

U srijedu, 4. svibnja, u 19 sati paralelno će se u Izložbenom salonu palače Sermage Gradskog muzeja Varaždin i galeriji Zlati ajngel održati otvorenje izložbe LEA VUKELIĆA  pod naslovom TAMO PREKO, a kao dio višegodišnje suradnje i u okviru programa Srijeda u muzeju.

Leo Vukelić je rođen u Zagrebu 1972. godine. Poslije završene osnovne i srednje škole studira elektrotehniku, pa slikarstvo na ALU Zagreb (1996.-2000.) a zatim kiparstvo/slobodne umjetnosti na Kunstakademie Duesseldorf (2000. – 2004.). Profesionalni život mu je odredio rad u kazalištu – kreativan, organizacijski, pedagoški, aktivacijski…

Kao voditelj Dječjeg kazališta Dubrava osmislio je i jedan je od pokretača međunarodne manifestacije Noći kazališta. Osim toga, izlagao je na tridesetak samostalnih i šezdesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Za svoj je rad višestruko nagrađivan.

O izložbi je sam autor zapisao: „Naslov “Tamo preko” sugerira onu drugu stranu, drugi pogled i drugi sadržaj. Svojom razdjelnicom upisuje nešto drugačije, neočekivano i pod tenzijom. U svakodnevnom jeziku fraza “tamo preko” koristi se za potencijalnu ili stvarnu tranziciju preko granice, rijeke, zida, ulice ili neke međe, no svakako otvara prostor kretanju ili namjeri, očekivanom ili neočekivanom obratu, drugom sadržaju i stvaranju međuprostora kao što je hodnik ili neki koridor (ničija zemlja). A “Ničija zemlja” odiše neizvjesnošću. Različite kulture, narodi, politička uvjerenja, epidemijske mjere ili vjerske netrpeljivosti odvojene su fizičkim, ili samo zamišljenim granicama, al i međuprostorom “Ničije zemlje”.