Legenda MEC-a: Na biciklu i s kravatom, kao i 1962., prof. Đuro Antončić posjetio bivše kolege Foto: Igor Kos / FB

Legenda MEC-a: Na biciklu i s kravatom, kao i 1962., prof. Đuro Antončić posjetio bivše kolege

Varaždinske vijesti | 6.1.2022. u 19:16h | Objavljeno u Društvo

Ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos na svom je Facebook profilu opisao susret koji je kod bivših učenika ove škole izazvao oduševljenje i prisjećanje na školske dane.

- Danas me posjetio prof. Đuro Antončić, legenda MEC-a. Rođen je 1928. (94 g.), a u MEC-u je radio od samih početaka rada škole, tj. od 1962.-1996. godine. Bio je prof. strojarskih predmeta (meni je 1989/1990 predavao Tehničko crtanje). Danas je još uvijek vitalan, na biciklu, bistrog uma, kravata kao i 1962. Svaka čast! Popričali smo, sjetio se lijepih nastavničkih dana, stvaranja Škole! - objavio je u srijedu ravnatelj Kos.

igor_kos_elektrostrojarska_Duro_Antoncic_05012022_1.jpg

- Generacije ga pamte po njegovoj strogoći i inzistiranju na urednosti i preciznosti u Tehničkom crtanju. Puno se tu sastavnica za kaznu (nepreciznost i mrljavost) nacrtalo - dodao je Kos, s čime su se, u komentarima objave, složili mnogi bivši učenici.

"Moj profesor zahvaljujući kojem sam na faksu imao 5 iz tehničkog crtanja, puno zdravlja mu želim"; "Mene je naučio sve o tehničkom crtanju! Na tome sam mu vrlo zahvalan... još imam knjige i crteže"; "Moj profesor i razrednik, jedan od najrazumnijih profesora koji su nam tada predavali. Želim mu svako dobro"; "Imao sam čast biti njegov đak! Sretno profesore!"; "Sastavnica! Tako lijepa, tako strašna riječ. Igore, al smo ih se nacrtali... Al' da nas je profesor naučio disciplini i preciznosti, istina je!" - tek su neki od komentara.

"Bio je dragi školski kolega. Poživio još mnogo godina!"; "Bio je dragi suradnik, poživio još mnogo ljeta" - prisjetili su ga se i bivši kolege.

- Hvala mu na svemu što je dao za Školu. Želim mu puno zdravlja te da nas i dalje još dugo redovito (kao i do sad) posjećuje u Školi. Prof. Đuro, idemo preko 100! - poručio je na kraju ravnatelj Elektrostrojarske škole, objavivši i fotografiju radnog kolektiva škole iz 1965. godine, na kojoj se nalazi i prof. Đuro Antončić.

igor_kos_elektrostrojarska_Duro_Antoncic_05012022_2.jpg