Lani Genesis suita, ove godine Carmina Burana pod varaždinskim nebom Foto: Koncertni ured Varaždin

Lani Genesis suita, ove godine Carmina Burana pod varaždinskim nebom

M.N./Varaždinske vijesti | 1.3.2019. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Nakon što su lani učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili zajedno sa svojim kolegama iz glazbene škole u Ravensburgu izvedbom Genesis suite na varaždinskom Korzu, ova godina donosi novi veliki glazbeni projekt mladih na otvorenom.

Monumentalno djelo Carla Orffa, svjetski poznatu kantatu za orkestar, zbor i solo pjevače Carminu Buranu, daroviti učenici Glazbene škole 14. rujna u Varaždinu i dva dana kasnije u Mariboru izvest će zajedno sa studentima Konservatorija za glasbo in balet iz Maribora i pjevačima varaždinskog zbora Chorus Angelicus.

Još prošle godine počeli su razgovori o velikom zajedničkom glazbenom projektu Varaždina i Maribora, a u Mariboru je jučer održan sastanak stručnog umjetničkog tima i organizatora koncerta, Koncertnog ureda Varaždin. Ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić, njegov zamjenik Nikola Novak, profesorica i voditeljica zbora Dada Ruža, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, te Luka Hrgarek, predstavnik zbora Chorus Angelicus u Mariboru su razgovarali s ravnateljicom mariborskog Konservatorija Helenom Meško, mariborskim Varaždincem maestrom Slavkom Magićem i njihovim suradnicima o pripremama i realizaciji velikog glazbenog projekta s više od 300 izvođača.

- Sigurni smo već sada da će Carmina Burana u varaždinsko-mariborskoj glazbenoj suradnji biti produkcijski spektakl i da će Varaždinci i gosti uživati na odličnom open air koncertu, koji će biti projekta „Drava nas spaja“. Glavni pokrovitelj koncerta na otvorenom je Grad Varaždin, a financijsku podršku pružaju i Ministarstvo kulture, Glazbena škola u Varaždinu i mariborski Konzervatorij. Pred učenicima su već skore probe i zasigurno će kao i kod pripreme Genesis suite lani uživati u realizaciji novog projekta pod varaždinskim nebom - istaknuo je nakon sastanka Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, koji potpisuje organizaciju ovog novog velikog glazbenog projekta.