Laboratorij za digitalnu fabrikaciju FabLab MEC i Prva školska televizija MECtv udružili snage! Foto: Elektrostrojarska škola Varaždin

Laboratorij za digitalnu fabrikaciju FabLab MEC i Prva školska televizija MECtv udružili snage!

Varaždinske vijesti | 14.12.2018. u 20:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Ove subote 15. prosinca svakako navratite u Lumini centar Varaždin, gdje će se u terminu od 9:00 – 21:00 sat održavati treća interaktivna prezentacija FabLabMec laboratorija Elektrostrojarske škole Varaždin.

Uz članove laboratorija, na interaktivnoj prezentaciji sudjelovat će i predstavnici Prve školske televizije MECtv. Očekuje Vas bogat program koji uključuje prezentacije 3D dizajna i ispisa na 3D printerima, uživo programiranje hodajućih robota i dronova, interaktivni simulator leta.

Cilj prezentacije je široj javnosti predstaviti jedinstvene radionice za osnovnoškolce koje su namijenjene da djecu upoznaju s najnovijim tehnologijama, 3D dizajn i ispis, projektiranje i izrada elektronike te arduino programiranje.

Sve će biti popraćeno medijskim pokrićem Prve školske televizije MECtv, prilikom čega ćete imati priliku upoznati način rada studija za snimanje i izradu youtube sadržaja.

Udruženim snagama će FabLab MEC i MECtv pokazati osnovnoškolcima kako da oni vladaju tehnologijom, a ne ona njima.