VIDEO KVART Sessions: Miach, Fran Vasilić, Sara Renar i Bore Balboa – idealna uvertira u 2023.! Foto: Anea Mamić/KVART

VIDEO KVART Sessions: Miach, Fran Vasilić, Sara Renar i Bore Balboa – idealna uvertira u 2023.!

vv | 28.12.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin predstavlja KVART Sessions!

Ne samo da dovode dašak ljeta u ove zimske dane, KVART Sessions su i idealna uvertira u 2023. (festivalsku) godinu.

KVART Sessions je glazbeni projekt nastao nulti dan KVART festivala održanog od 23. do 25. lipnja u P4 dvorištu u Varaždinu. U KVART Sessionsu sudjelovalo je četvero glazbenika: Miach, Fran Vasilić, Sara Renar i Bore Balboa, koji su se publici predstavili u nešto intimnijoj atmosferi u sklopu mladog varaždinskog festivala KVART koji je ove godine imao svoje četvrto izdanje.

Miach je svoj prvi profesionalni nastup imala upravo na KVART Sessionsima. Svojim sanjivim glasom i osvježavajućim plesnim pop songovima Budi tu i 2332, u pratnji producenta Lockrooma, sve je prisutne ostavila bez daha. A samo nekoliko mjeseci kasnije i cijelu Hrvatsku. Ne prvi, ali svoj drugi nastup ikad u KVART Sessions imao je krčki glazbenik Fran Vasilić. Samo nekoliko dana nakon prvog koncerta na Velvet Festivalu, Fran je počastio KVART publiku sa svoje dvije pjesme Twenty Twenties i Maybe. Revolucionarna, eksperimentalna, uz dozu mistike – takvu Saru Renar upoznala je publika KVART Sessionsa, a za njezine dvije pjesme U velikom stilu i Marija budi oprezna, čarobno P4 dvorište bila je idealna pozornica i kulisa. Osoba zbog koje se publika penjala na susjedne krovove ne bi li popratila njegov nastup u P4 dvorištu je, a tko drugi, nego Bore Balboa! Bore se i u poprilično netipičnom formatu za rapera/trapera snašao itekako dobro. I u KVART Sessions uspio je publiku dići na noge koja je u jednom dahu otpjevala sada već Bore klasike Mamadou, Mo Salah te Bura i nevera.

KVART Sessions su osmislili i proveli Nino Preložnjak, Viktor Ožeg, Antonio Mohenski i Jelena Brcković iz P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin i Udruge mladih V.U.K., dok je za produkciju zaslužan nuSynergetic team: Marin Kereša, Vlatko Blažek te Dino Možek.