KUD Lepoglavski pušlek održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

VV | 28.4.2022. u 10:07h | Objavljeno u Društvo

KUD Lepoglavski pušlek je održao svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu 22. travnja u društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi.

Uz članove udruge na Skupštini su bili nazočni i gosti, gradonačelnik Marijan Škvarić, podpredsjednik Gradskog vijeća Milan Pavleković, direktorica TZ grada Lepoglave Ljubica Dubovečak i gradska vijećnica Marija Ribić. Predsjednica je sve prisutne upoznala sa radom za proteklu godinu,a s obzirom na epidemiološku situaciju koja je bila udruga je održala 22 aktivnosti, dio na području grada, a dio u gostovanjima.

- Krenulo se sa zaštitom mlinčanog kolača i tu se sve prezentiralo za HRT i druge medije, sve ide svojim tokom i štambilj će biti uskoro napravljeni. Pošto smo mi čuvari starih običaja i tradicije našeg kraja želja nam je sačuvati sve tradicije od običaja do jela pa smo tako sudjelovali u prikupljanju recepata za našu lepoglavsku kuharicu, zatim i u pripremi tih istih jela u restoranu Bedem u Varaždinu. Nadamo se da će ova godina biti bolja i dati nam prostora i vremena za održavanje naših aktivnosti kao prije ove pandemije - izjavila je to predsjednica KUD Pušlek.

Gradonačelnik Marijan Škvarić pohvalio je rad udruge, zahvalio se svim članovima na očuvanju tradicije i zaželio puno zdravlja i dobrog rada, napomenuo je da grad prepoznaje rad i trud udruge kroz programe i projekte.

- Pušleki su ambasadori grada Lepoglave i vrijedni čuvari naše lepoglavske tradicije i od srca im čestitam - izjavio je dopredsjednik Gradskog vijeća Milan Pavleković.

S Pušlekima surađujemo deset godina i imam samo riječi pohvale. Svi članovi to očuvanje tradicije rade sa srcem i voljom, što je zaista za svaku pohvalu - rekla je Ljubica Dubovečak.

Svi članovi udruge su jako vrijedni i zaista im ništa nije teško uraditi za bilo koju manifestaciju u našem gradu. Moramo biti ponosni što ih imamo -  rekla je gradska vijećnica Marija Ribić.

Predsjednica i svi članovi su im se zahvalili na ovako lijepim i iskrenim riječima koje su im gosti uputili .