Krenuo kamion Čistoće s 22 tone donacije za socijalnu samoposlugu u Vukovaru

| 23.12.2020. u 11:42h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U srijedu je iz Varaždina, iz gospodarskog dvorišta TD Čistoća, krenuo kamion s 22 tone prehrambenih artikala i higijenskih potrepština namijenjenih socijalnoj samoposluzi u Vukovaru koja opskrbljuje tamošnjih 600 obitelji.

Riječ je o humanitarnoj pomoći koju su prikupili gradovi Varaždin i Varaždinske Toplice te općine Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija, Petrijanec, Vinica, Vidovec, Sračinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Baretinec, Sveti Đurđ, Mali Bukovec i Veliki Bukovec.

- S obzirom na problematiku zbrinjavanja otpada zbog prenapućenosti kapaciteta na otvorenim odlagalištima s kojima jedinice lokalne samouprave putem Čistoće ima ugovoren odvoz mješanog otpada, do kraja godine smo morali pronaći rješenje. Nakon niza upita i molbi kod niza lokalnih jedinica i samouprava, jedino je Vukovar iskazao interes i pronašao način da zbrine nekih 600 tona otpada do kraja godine. U znak zahvalnosti zbog te geste, organizirali smo donaciju s 22 tone potrepština i hrane za socijalnu samoposlugu u Vukovaru - rekao je direktor Čistoće, Davor Skroza ispred kamiona koji će dana odvesti donaciju u Vukovar.

- Petnaest jedinica lokalne samouprave u kojima Čistoća obavlja uslugu odvoza mješanog komunalnog otpada se dogovorilo da se u znak zahvalnosti malo odužimo gradu Vukovaru zato što je u zadnjem mjesecu godine pokazao spremnost da prihvatiti naš komunalni otpad. Ovom gestom želimo pomoći njihovoj socijalnoj samoposluzi koja je u ovima danima prema onome što smo vidjeli kroz medije prazna. To pokazuje i jedno zajedništvo ovog kraja, Varaždina i okolice te Vukovara kao što je to bilo i nekad. Zahvaljujem se Vukovaru, njihovom gradonačelniku, direktoru komunalne tvtke i vjerujem da će oni dočekati ovaj šleper i raspodijeliti pomoć građanima koji koriste usluge socijalne samoposluge - rekao je zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar.

- Ovo je jedna velika gesta pred sam blagdan Božića i zahvaljujem se direktoru Čistoće koji je organizirao ovu hvalevrijednu akciju. Mi smo se svi rado odazvali i mislim da bi ovakvih akcija trebalo biti puno više jer je vrijeme darivanja i Božića i želim sretan Božić i puno zdravlja svima ne samo ovdje nego i građanima Vukovara - zaključila je Dragica Ratković.

Čistoća_donacija_2.jpg

Čistoća_donacija_3.jpg

Čistoća_donacija_4.jpg