Krenuo kamion Čistoće s 22 tone donacije za socijalnu samoposlugu u Vukovaru

| 23.12.2020. u 11:42h | Objavljeno u Društvo

U srijedu je iz Varaždina, iz gospodarskog dvorišta TD Čistoća, krenuo kamion s 22 tone prehrambenih artikala i higijenskih potrepština namijenjenih socijalnoj samoposluzi u Vukovaru koja opskrbljuje tamošnjih 600 obitelji.

Riječ je o humanitarnoj pomoći koju su prikupili gradovi Varaždin i Varaždinske Toplice te općine Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija, Petrijanec, Vinica, Vidovec, Sračinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Baretinec, Sveti Đurđ, Mali Bukovec i Veliki Bukovec.

- S obzirom na problematiku zbrinjavanja otpada zbog prenapućenosti kapaciteta na otvorenim odlagalištima s kojima jedinice lokalne samouprave putem Čistoće ima ugovoren odvoz mješanog otpada, do kraja godine smo morali pronaći rješenje. Nakon niza upita i molbi kod niza lokalnih jedinica i samouprava, jedino je Vukovar iskazao interes i pronašao način da zbrine nekih 600 tona otpada do kraja godine. U znak zahvalnosti zbog te geste, organizirali smo donaciju s 22 tone potrepština i hrane za socijalnu samoposlugu u Vukovaru - rekao je direktor Čistoće, Davor Skroza ispred kamiona koji će dana odvesti donaciju u Vukovar.

- Petnaest jedinica lokalne samouprave u kojima Čistoća obavlja uslugu odvoza mješanog komunalnog otpada se dogovorilo da se u znak zahvalnosti malo odužimo gradu Vukovaru zato što je u zadnjem mjesecu godine pokazao spremnost da prihvatiti naš komunalni otpad. Ovom gestom želimo pomoći njihovoj socijalnoj samoposluzi koja je u ovima danima prema onome što smo vidjeli kroz medije prazna. To pokazuje i jedno zajedništvo ovog kraja, Varaždina i okolice te Vukovara kao što je to bilo i nekad. Zahvaljujem se Vukovaru, njihovom gradonačelniku, direktoru komunalne tvtke i vjerujem da će oni dočekati ovaj šleper i raspodijeliti pomoć građanima koji koriste usluge socijalne samoposluge - rekao je zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar.

- Ovo je jedna velika gesta pred sam blagdan Božića i zahvaljujem se direktoru Čistoće koji je organizirao ovu hvalevrijednu akciju. Mi smo se svi rado odazvali i mislim da bi ovakvih akcija trebalo biti puno više jer je vrijeme darivanja i Božića i želim sretan Božić i puno zdravlja svima ne samo ovdje nego i građanima Vukovara - zaključila je Dragica Ratković.

Čistoća_donacija_2.jpg

Čistoća_donacija_3.jpg

Čistoća_donacija_4.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci