Krekeri od Varaždinske heljde OPG-a Pocedulić iz Gornjeg Kućana osvojili Superior Taste Award Foto: OPG Pocedulić

Krekeri od Varaždinske heljde OPG-a Pocedulić iz Gornjeg Kućana osvojili Superior Taste Award

Varaždinske vijesti | 1.6.2023. u 10:40h | Objavljeno u Društvo

Krekeri "Varaždinske heljde" OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana osvojili su vrlo visoku ukupnu ocjenu te međunarodnu nagradu Superior Taste Award International Taste Institute-a sa sjedištem u Bruxellesu.

OPG_Pocedulic_Varazdin_buckwheat_retro_crackers_1.jpg

Superior Taste Award je priznanje svjetske razine koje, nakon ocjene kvalitete prehrambenih proizvoda, dodjeljuje više od 200 sudaca koji se odabiru iz najprestižnijih kulinarskih udruga ne samo Europe, već i šire.

Ova nagrada koja označava proizvod izvanrednog okusa i potvrđene kvalitete pokazatelj je izvrsnosti domaće sirovine (sjemena "Varaždinske heljde"), predanog rada članova OPG-a Pocedulić te ostvarenje njegove želje da kupcima ponudi čim kvalitetniji i zdraviji prehrambeni proizvod.

OPG_Pocedulic_Krekeri_u_kosarici1.jpg

- Mi kao OPG smo počašćeni s dobivenim priznanjem. To nam je potvrda da se krećemo u ispravnom, dobrom smjeru s našom ponudom usmjerenom krajnjim potrošačima. Čast nam je biti i prvi OPG na području Republike Hrvatske koji je zaprimio ovakvo priznanje. Činjenica je da smo mi malo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje polako kroči čvrstim koracima i nemamo namjeru stati. Nedavno je završilo i e-savjetovanje na kojem se konačno na "Popis domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja" uvrstila i "Varaždinska heljda" čiji smo registrirani čuvari sorte, uzgajivači, dorađivači i eto, priznati prerađivači - naglasio je Dario Pocedulić, nositelj OPG-a.

OPG_Pocedulic_Pakiranje_-_vece.jpg

- Osim heljdine kaše, brašna, griza, pahuljica, tjestenine, mlinci i naši krekeri su certificirano bez glutena, sadrže visoki udio minerala i antioksidanata. Heljda sadrži skoro dva puta više lizina od pšenice i riže, ima bolje iskorištenje bjelančevina ali ne sadrži masti u sebi kao pir i smeđa riža. Najviše minerala heljda skriva u omotaču ploda i sjemena zbog čega se preporučuje upotreba griza kojeg imamo u dvije varijante. Tako da zapravo preporučujem svim ljubiteljima heljde pa i onima koji ju moraju konzumirati radi zdravstvenog stanja da dođu k nama u nabavu u Gornji Kućan ili naprave narudžbu on line na www.opgpocedulic.hr/trgovina. Na taj način budu zapravo doprinijeli daljnjem razvoju OPG-a i razvoju novih, inovativnih proizvoda od "Varaždinske heljde" - poručio je Dario Pocedulić.

OPG_Poceduli_Krekeri_od_varazdinske_heljde_proizvodnja.jpg

OPG_Pocedulic_Prikaz_pakiranjaS.jpg