FOTO Kramberger i Stričak: Husari su brend, koji promoviraju bogatu i slavnu povijest županije i RH

vv / varaždinska županija | 29.12.2023. u 08:15h | Objavljeno u Društvo

Husari su svojevrsni brend Varaždinske županije te da svojim djelovanjem i nastupima promoviraju bogatu i slavnu povijest Varaždinske županije, ali i cijele Hrvatske, rečeno je na završnom, godišnjem druženju Husarske garde Varaždinske županije.

Predsjednik Husarske garde Mirko Kramberger zahvalio je svim članovima na angažmanu tokom godine naznačivši pritom kako Husarska garda broji oko dvadesetak članova-konjanika koji sudjeluju u svim protokolarno-ceremonijalnim aktivnostima u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Zahvalivši se na svemu što čine na promociji Varaždinske županije, župan Anđelko Stričak je naglasio kako nema ni jednog važnijeg protokolarnog događaja u kojem husari nisu sudjelovali. Spomenuo je osnivanje i jačanje Hrvatskog husarskog zdruga kao vrlo važan segment u promociji husarstva, ali i konjaništva u Hrvatskoj.

Druženju - na kojem je bilo rijećio i o planovima za slijedeću godinsu - nazočili su uz župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i njegova zamjenica Silvija Zagorec, zatim županijska vijećnica Nadica Dreven Budimsk te Ljubica Florijan-Cerovečki,  predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije.

 

Označeno u
Galerija slika