Korisnici Doma za starije i nemoćne Varaždin sa zanimanjem slušali o bolestima kuka Foto: Reformisti

Korisnici Doma za starije i nemoćne Varaždin sa zanimanjem slušali o bolestima kuka

Varaždinske vijesti | 23.2.2020. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Interesni odbor umirovljenika Narodne stranke - Reformisti Varaždinske županije i Udruga umirovljenika Solidarnost Varaždin organizirali su jučer u Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu predavanje o bolestima kuka, koljena i prijelomima kostiju kod osoba starije životne dobi.

Predavače interesantne tematike, liječnike Odjela za ortopediju i traumatologiju OB Varaždin dr. Marka Hlebara, dr. Domagoja Mlinarića i dr. Sinišu Fučkara, uvodno je predstavio predsjednik Interesnog odbora umirovljenika i predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Varaždinske županije Vladimir Kozjak.

Spomenuti liječnici upoznali su prisutne o osteoartritisu kuka, koljena, prijelomima i njihovom načinu liječenja. Posebno je zanimljiv bio drugi dio predavanja kada su spomenuti liječnici i predavači odgovarali na upite sudionika.

- Ovo predavanje jedna je u nizu aktivnosti koje provodi Interesni odbor umirovljenika. U prošloj godini imali smo niz predavanja koja su važna osobama starije životne dobi poput objašnjenja ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, pravima umirovljenika za dodjelu ortopedskih i drugih pomagala, mjerenja sluha i slično. Ove godine nastavljamo s našim aktivnostima na teme koje su važne za naše umirovljenike – rekao je Vladimir Kozjak.

U ime Udruge Solidarnost prisutne je pozdravila predsjednica Udruge i županijska vijećnica Mira Letić. Predavanju su prisustvovali županijski vijećnici Vlasta Cindrić i Mihael Liber te ravnateljica Doma za starije i nemoćne Varaždin Vesna Vidović Oreški.

reformisti_umirovljenici_predavanje_kukovi_1.jpeg

reformisti_umirovljenici_predavanje_kukovi_2.jpeg

reformisti_umirovljenici_predavanje_kukovi_3.jpeg

reformisti_umirovljenici_predavanje_kukovi_4.jpeg