Vinarije Preiner i Jeruzalem Ormož pozivaju u Vinski grad - i nagrađuju! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Vinarije Preiner i Jeruzalem Ormož pozivaju u Vinski grad - i nagrađuju!

VV | 23.8.2022. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu traje Špancirfest s nizom zabavnih sadržaja, popraćenih raznolikom gastro i eno ponudom među kojima valja izdvojiti Vinski grad, koji je postao neizostavni dio festivala dobrih emocija, a i jedan od neprepoznatljivijih, otkada se održava podno zidina Staroga grada.

Među tridesetak izlagača u Vinskom gradu, koji je već u četvrtak, 18. kolovoza otvorio vrata svojih kućica, su i vinarija Preiner i Jeruzalem Ormož koje pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Preiner postoji od 2002. godine, kada je na temeljima domaće proizvodnje, započeta profesionalna proizvodnja vina. Od 2015. godine, supružnici Darko i Štefica predali su vinariju u ruke trećoj generaciji vinogradara, sinu Nenadu i njegovoj supruzi Nataši. Nastavljajući priču koju su započeli njegov djed i baka, Nenad se zahvaljujući trudu svojih roditelja, koji su pomladili i proširili nasade, mogao posvetiti proizvodnji sortnih vina te je na tržište 2016. plasirao prvu butelju vina. Kako raste vinograd, tako napreduje i sam podrum, tehnologija te cjelokupni identitet Preiner vina. Pod stručnim vodstvom i modernim pristupom treće generacije, vinarija Preiner zakoračila je u moderno doba, s novim vizualnim identitetom te kreće i u marketinške aktivnosti s ciljem povećanja prodaje i pozicioniranja na tržištu.

Vina vinarije Jeruzalem Ormož najbolje je opisati kao svježa, voćna i vrlo pristupačna. Puno ulažu u nove tehnologije nastojeći osigurati najbolje uvjete u vinariji, no u konačnici stručnost koju sa sobom donose ljudi je ta koja vinima vinarije Jeruzalem Ormoć daje njihovu posebnost. Od našeg tima u vinogradima, koji još uvijek ručno bere svaki pojedini grozd, do našeg vinara, koji predano izračunava idealno vrijeme berbe, posvećenost detaljima je ta koja određuje jedinstvene osobine naših vina. Svi u p&f vinariji doprinose ukusu, aromama i kvaliteti svake boce. U vinariji Jeruzalem Ormož otvorni su prema svima i žele da u njihovim vinima uživa što više ljudi. Koja je svrha izvrsne boce vina ako ju ne možete podijeliti s ljudima do kojih vam je stalo? To je bit naših vina.

I to nije sve. Gastronomadi, koji su se ove godine zaduženi za sljubljivanje eno i gastro ponude u Vinskom gradu, časte s brusketima, koje preporučuju uz ova vina.

Ova vrhunska vina možete kušati i vi. Sve što trebate učiniti je u komentarima na našem Facebook profilu označiti (tagirati) osobu s kojom želite podijeliti ovu nagradu, koju morate podići danas do 20 sati!