Koncert preko Zooma: Još jedan glazbeni pothvat CTK Varaždin Foto: Antonio Čukoić

Koncert preko Zooma: Još jedan glazbeni pothvat CTK Varaždin

Varaždinske vijesti | 3.5.2021. u 08:56h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- Centar tradicijske kulture Varaždin zasigurno će još dugo ostati zapamćen po svojim glazbenim pothvatima, a sada i kao prva umjetnička udruga u kulturi koja je održala online koncert putem zoom platforme u sklopu projekta "KultOFF-KultON - Tradicijska kultura u online okruženju" koje provode sa svojim projektnim partnerima: umjetničkom organizacijom Kerekesh teatar te udrugom SVIMA iz Zagreba - poručili su iz CTK Varaždin.

Sudionici online sinhrone radionice/koncerta uživali su u svojim domovima, ispred svojih malih ekrana/računala, u dvosatnom koncertu pod nazivom "Starogradski biseri". Tamburaški orkestar CTK pod vodstvom maestra Tibora Büna i poznatog pjevača Filipa Hozjaka iz „4 Tenora“ zajedno sa sudionicima koncerta osmislili su repertoar poznatih starogradskih pjesmama i na taj način aktivno uključili online publiku u kreiranje samog koncerta.

- Zaista nas veseli veliki odaziv sudionika koji su nam se pridružili na „online“ koncertu 29. travnja. Dokaz je to koliko je ova epidemiološka situacija zaista utjecala na socijalnu isključenost svih dobnih skupina, posebice osobe starije životne dobi. Drago nam je da smo im barem malo u njihove domove unjeli dašak veselja i glazbe. Održavanje koncerata „uživo“ nažalost zbog epidemiološke situacije nije nam dozvoljeno, no nećemo dozvoliti da glazba utihne. Suvremeni pristup tehnologiji i razne online platforme omogućile su nam da svoje tradicijske vrijednosti i glazbu dalje prenosimo na našu vjernu publiku. Posebno smo ponosni na ovaj, eto zaista pionirski pothvat koji smo uspjeli realizirati s produkcijskom ekipom kako bi putem zoom platforme prenijeli našim sudionicima koncert koji je istovremeno bio izvođen live u HNK Varaždin pod epidemiološkim mjerama, dok su ga sudionici mogli pratiti preko svojih računala iz svojih domova - ističe voditeljica projekta, predsjednica Centra tradicijske kulture Varaždin, Petra Golubar.

Sljedeći online koncert planiran je u rujnu, no kako nam poručuju iz CTK, nadaju se da će se se ova epidemiološka situacija do kraja godine smiriti te da će za svoju vjernu pobliku koncert moći održati i uživo. Ovim putem pozivaju sve sudionike da se priključe i ostalim radionicama koje su pripremili za njih, a sve detaljnije informacije možete pronaći na www.ctk-varazdin.hr ili na FB stranici Centra tradicijske kulture.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.) u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura online“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 382.279,13 kn, dok je razdoblje provedbe projekta veljača-prosinac 2021.

Osnovni cilj projekta je unaprijediti pristup suvremenim kulturno-umjetničkim sadržajima iz područja tradicijske kulture osobama starijim od 54 godina i djeci u dobi od 5-14 godina iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije kako bi se pridonijelo njihovom socijalnom uključivanju i smanjenju izoliranosti u okolnostima aktualne pandemije bolesti COVID-19.

ctk_varazdin_online_koncert_29042021_4.jpg

ctk_varazdin_online_koncert_29042021_3.jpg

ctk_varazdin_online_koncert_29042021_2.jpg

ctk_varazdin_online_koncert_29042021_1.jpg