Koncert Heritage ansambla povodom Dana Republike Turske

vv | 24.10.2023. u 09:25h | Objavljeno u Društvo

Ansambl su oformili studenti i alumni Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu

Povodom 100. obljetnice osnutka Republike Turske ansambl Heritage održatiće koncert 25. listopada s početkom u 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani u HNK u Varaždinu.

Koncert je nastao u suradnji Turskog kulturnog centra i Koncertnog ureda Varaždin.

Ansambl Heritage oformili su studenti i alumni Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu. Uz moderna djela fokus su im zaboravljena djela iz dobar baroka.

Tutu Aydınoğlu je pijanistica i nastavnica na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Održala je brojna predavanja i radionice u Italiji, Poljskoj, Makedoniji i Albaniji. U ansamblu Heritage, kojeg je osnovala sa svojim studentima, je i pijanistica, voditeljica i dirigentica orkestra.

Ceylin Akyıldız je violinistica koja je obrazovanje započela na Odsjeku za gudačke instrumente na Državnom konzervatoriju Sveučilišta Uludağ. Trenutno studira na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Nastupala je s Mladim filharmonijskim orkestrom Republike Turske na turneji po Slovačkoj, Austriji, Mađarskoj i Poljskoj.

Gül Sıvacı je violončelistica i pijanistica. Od 2018. godine studira na Odsjeku za violončelo na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu.

Heritage_ensemble.jpg

Kahraman Nice Özbay je violinist i nastavnik na Fakultetu lijepih umjetnosti Sveučilišta Marmara. Diplomirao je 2018. godine na Odsjeku za violinu  na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Diplomski studij završio je 2022. godine Državnom konzervatoriju Sveučilišta Anadolu.

Buse Kademli je violinistica. Od 2018. studira na na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Obrazovala se na brojnim radionicama te ljetnim školama. Osim što svira u ansamblu Heritage, s pijanistom GökayomÖzgürom čini duo Kalkedon.

Eylül Sade je violinistica. Glazbom se počela baviti sa 6 godina. Školovala se na Državnom konzervatoriju Sveučilišta MimarSinan. Fakultetsko obrazovanje nastavlja na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Radila je na brojnim mjuziklima.

Radman Alavirad je iranski pijanist. 2011. godine doselio je u Tursku gdje započinje obrazovanje na na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu.

Barış Dere je violist. Nakon glazbenog srednjoškolskog obrazovanja, upisuje Državni konzervatorij BülentEcevit Sveučilišta Zonguldak. Obrazovanje nastavlja Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Osim u ansamblu Heritage, nastupa i u Mladom simfonijski orkestar ÇağdaşYaşam.

Aylin İdil İrey je violinistica. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja nastupala je sa školskim orkestrom te je sudjelovala na Međunarodnom festivalu klasične glazbe u Atašehiru. 2020. godine započinje studij na Odsjeku za violinu, Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu.

Beyza Çakır  je violinistica i studentica na Odsjeku za violinu, Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu. 2020. godine nastupala je s Turskim nacionalnim filharmonijskim orkestrom mladih. Trenutno podučava djecu u Centru za umjetničko obrazovanje djece te nastupa na solo koncertima.

Ulaz na koncert je slobodan.