Klub zastupnika Fokusa, Reformista i nezavisnih zastupnika od jesenskog zasjedanja Sabora ima novu članicu

Varaždinske vijesti | 14.9.2022. u 16:13h | Objavljeno u Društvo

Klub zastupnika Fokusa i nezavisnih zastupnika od jesenskog zasjedanja 12. sjednice Hrvatskog sabora povećava se pridruživanjem saborske zastupnice Natalije Martinčević te mijenja naziv u Klub zastupnika Fokusa, Reformista i nezavisnih zastupnika, piše u priopćenju za medije Kluba zastupnika Fokusa, Reformista i nezavisnih zastupnika, koje prenosimo u cijelosti.

Predsjednik Kluba Dario Zurovec pozdravio je dolazak kolegice zastupnice Martinčević „Klub u kojemu je stranka Fokus otvoren je prema nezavisnim zastupnicima i političkim strankama koje po svojim temeljnim programskim određenjima pripadaju centru.

Članovi Kluba se dogovaraju oko zajedničkih aktivnosti i zajedno nastupaju o temama o kojima se ostvari suglasje svih članova, ali istovremeno svatko od nas zadržava svoju političku autentičnost pri stavovima i politikama koje zagovaramo“, istaknuo je Zurovec.

Dodao je kako je na početku svog mandata djelovao samostalno te je na tom iskustvu gradio Klub koji broji već četiri člana, raste i iz dana u dan jača, uvidjevši da djelovanje Kluba kao cjelovitog sastava ima snažniju mogućnost konkretnog političkog djelovanja koje u konačnici rezultira kvalitetnijim pristupom i radom u skladu s Poslovnikom HS-a.

Ulazak u Klub zastupnika Fokusa, Reformista i nezavisnih zastupnika komentirala je i nova članica, zastupnica Natalija Martinčević.

„Narodna stranka - Reformisti čija sam zastupnica u trećem saborskom mandatu stranke, kontinuirano potvrđuje svoju poziciju liberalne centrističke stranke i svoju djelatnost nastavlja u klubu bliskih stranaka centra. Mandat Reformista dobiven samostalnim nastupom na izborima glasovima građana sjevera Republike Hrvatske vidimo kao pravo i obvezu djelovanja u interesu svih građana Hrvatske, kroz stalni napor na realizaciji programa stranke. Smatramo da će nam nastavak rada u oporbenom centrističkom klubu dati dodatni prostor za jasnije artikuliranje stavova, kritika, prijedloga i zakonskih inicijativa.“

Klub zastupnika Fokusa, Reformista i nezavisnih zastupnika u novom je sastavu službeno počeo s djelovanjem 7. rujna 2022. godine. Predsjednik kluba je Dario Zurovec (Fokus), potpredsjednik je Damir Bajs (NL), a članovi su Veljko Kajtazi (NZ) i Natalija Martinčević (Reformisti).

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci