„Klub za zapošljavanje Varaždin“ - razvoj vještina i kompetencija za uključivanje u tržište rada

VV | 24.9.2021. u 11:20h | Objavljeno u Društvo

U srijedu je u prisustvu članova Društva i gostiju, u dvorani Hrvatskog društva inženjera geotehnike u Varaždinu, Kratka 4, održana Završna konferencija ESF projekta „Klub za zapošljavanje Varaždin“.

Provedba projekta započela je potpisivanjem ugovora s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje 26. ožujka 2019. godine. Projekt u vrijednosti od 977.649,32 kuna je u cijelosti financiran sredstavima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je trajao dvije i pol godine, a njime su se kod mladih nezaposlenih osoba, u dobi od 15 do 29 godina, željele unaprijediti njihove opće vještine kao što su komunikativnost, profesionalnost, gostoljubivost, multikulturalnost i druge. Sve aktivnosti projekta provedene su u smjeru povećanja konkurentnosti polaznika na tržištu rada i olakšanja zapošljavanja na odgovarajućem radnom mjestu.

Dvije glavne vrste aktivnosti koje Job Club provodi su grupna i individualna karijerna savjetovanja nezaposlenih. Kroz projekt se u aktivnosti Job Cluba uključilo ukupno 49 korisnika iz ciljane skupine. Svaki polaznik grupnog karijernog savjetovanja po uspješnom završetku radionica dobio je uvjerenje o završenoj edukaciji i stečenim kompetencijama.

Grupna karijerna savjetovanja provodila su se kroz četiriciklusa aktivnosti radioničkog tipa. Prvi ciklus radionica održan je u prostoru Društva, u trajanju od tri tjedna, dok su preostale radionice održane online putem platforme Zoom te je njihovo trajanje i izvedba bila prilagođena epidemiološkoj situaciji prouzrokovanoj pandemijom bolesti Covid-19. Online radionice obuhvaćale su 24 nastavna sata raspodijeljena u 5 poslijepodnevnih Zoom sastanka i sastojale su se od 4 modula.

Prvi modul naziva Upoznaj sebe i svoje sklonosti odnosio se na ispunjavanje upitnika i testova koji su polaznicima bili korisni za definiranje vlastite osobnosti, otkrivanje osobnih interesa te prepoznavanje vještina i kompetencija koje je važno istaknuti u prijavi na oglas ili tijekom razgovora za posao.

Prepoznaj mogućnosti oko sebe, drugi modul radionica, polaznicima je pomogao u svladavanju vještina traženja posla i prikazivanju volontiranja kao prikupljenog radnog iskustva, a tijekom njega su dobili informacije o samozapošljavanju, financijskoj potpori i ulozi HZZ – a, aktivnim mjerama zapošljavanja i načinu kakokoristiti EU programe za razvoj vlastite karijere.

Kroz treći modul Pokažiposlodavcu tko si, što želiš i možeš polaznici su se upoznali sa značajkama i pravilima pisanja dokumenata potrebnim za prijavu na oglas za posao i pronalazak posla (životopis, molba i motivacijsko pismo) te su uz mentorstvo voditeljice Job Cluba izrađivali vlastite primjere.

Posljednji modul, Predstavi se poslodavcuu najboljem svjetlu, bio je namijenjen poboljšanju komunikacijskih i prezentacijskih vještina te povećanju samopouzdanja polaznika, kako bi se mogli što bolje pripremiti za intervjue. Za provođenje radionica, od strane Job Cluba, angažirali smo stručne osobe – karijerne savjetnike, koji su ohrabrivali mlade, nezaposlene i neiskusne osobe u potrazi za poslom.

Glavne aktivnosti projekta tijekom prvih 6 mjeseci provedbe bile su usmjerene na razvoj programskih sadržaja namijenjenih mladima i nezaposlenima te definiranje strateških smjernica razvoja i održivosti Job Cluba. Istovremeno je iz sredstava projekta uređen i opremljen prostor Job Cluba u Kratkoj 2, te predavaonica u Kratkoj 4 u Varaždinu.

Individualna savjetovanja provodila je Voditeljice kluba, koja je i zaposlena iz sredstava projekta u punom radnom vremenu. Individualna savjetovanja su tematski slična grupnim radionicama i mogli su im pristupiti svi zainteresirani, neovisno o dobi, a pristup „jedan na jedan“ rezultirao je lakšim prepoznavanjem eventualnih problema koje korisnik ima u aktivnom traženju posla te shodno tomu i lakšim pronalaženjem primjerenih rješenja.

Osim aktivnosti karijernog savjetovanja za nezaposlene, Job Club je izradio nekoliko priručnika od čega valja svakako spomenuti Priručnik za nezaposlene i Priručnik za karijerne savjetnike. Svipriručnici su javno dostupni na web stranici projekta na stranici Rezultati.

U sklopu projekta „Klub za zapošljavanje Varaždin“ uspostavljen je i javni sustav e-učenje Job Cluba.  Svrha e-učenja je online pristup pripremljenim i objavljenim edukativnim sadržajima i materijalima. Sustavu e-učenja najlakše je pristupiti preko web stranice Job Cluba Varaždin, potrebna je registracija te je njegovo korištenje besplatno. Polaznicima radionica omogućen je i pristup dodatnim sadržajima koji prate tijek radionica, a napravljen je i posebni edukativni modul za karijerne savjetnike.

Kao dio sveobuhvatnog online paketa usluga koje Job Club pruža svojim korisnicima kroz projekt je razvijen i internetskiPortal za zapošljavanje i razvoj karijere, a sve u svrhu povećanja zapošljivosti i razvoja kompetencija značajnih za veću konkurentnost pojedinca na tržištu rada. Portal je namijenjen svima zainteresiranima koji žele pronaći ili objaviti oglase za posao ili edukaciju, a od ostalih postojećih portala ističe se po tome što su na njemu dostupne i informacije o različitim aktualnim besplatnim edukacijama i radionicama za povećanje zapošljivosti. Portalu se pristupa putem web stranice projekta.

Sve potrebne informacije o projektu, kao i obavijesti o aktivnostima mogu se pronaći na internetskim stranicama jobclub.uig.hr.

Individualna karijerna savjetovanja će se nastaviti i nakon završetka projekta, a u slučaju zainteresiranosti većeg broja polaznika organizirat će se i radionice grupnog karijernog savjetovanja. Aktivnosti će nastaviti izvoditi volonteri Hrvatskog društva inženjera geotehnike, a u pripremi je i održavanje osnivačke skupštine nove udruge „Job Club Varaždin“.

Zavrsno_3.jpg

Zavrsno_4.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci