Klub nordijskog hodanja Varaždin najbrojniji na festivalu u Opatiji

VV | 9.4.2017. u 14:32h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Članovi Kluba nordijskog hodanja Varaždin sudjelovali su u subotu, 8. travnja, na 5. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju u Opatiji. Festival je okupio 740 sudionika, a nakon gostiju iz Zagreba, varaždinska je grupa od 47 hodača bila najbrojnija u Opatiji. Organizatori iz Kluba za športsku rekreaciju Gorovo iz Opatije pripremili su tri pješačke i rute za nordijske hodače Opatijom i okolicom na 3, 8 i 10 kilometara. Sunčano vrijeme uljepšalo je festival u Opatiji koja je ponudila i druge proljetne manifestacije poput izložbe kamelija i sajma zdrave prehrane.

Klub nordijskog hodanja iskoristio je priliku i predstavio svoj 2. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja koji će se održati 23. rujna 2017. godine.

Manifestacija je zamišljena kao zajedničko nordijsko hodanje i pješačenje ljudi svih dobnih kategorija, a start je na Kapucinskom trgu. Nakon prošlogodišnje uspješne organizacije 1. Varaždinskog festivala nordijskog hodanja i pješačenja, na kojem je sudjelovalo oko 200 hodača iz Varaždina, Opatije, Zagreba, Karlovca, Duge Rese, Slunja, Nedelišća i Čakovca te iz Kranja u Sloveniji, u klubu prirpremaju drugo izdanje s natjecanjem u nordijskom hodanju na stazi od 3,5 km te tri rekreativne rute. Varaždinci i njihovi gosti tako će moći proći stazama centrom i oko Starog grada na 2,5 km, pokraj varaždinskog groblja na 5 km te do Drave na 10 km. Očekuje se dolazak 400-injak sudionika iz cijele Hrvatske.
Klub nordijskog hodanja Varaždina u međuvremenu organizira škole nordijskog hodanja koje počinju svake prve subote u svibnju, lipnju, rujnu, listopadu i studenom. Zainteresirani se mogu javiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Članovi varaždinskog kluba 30. travnja sudjelovat će na 1. čakovečkom polumaratonu, u utrci na 5 kilometara, a 20. svibnja na 4. Festivalu nordijskog hodanja u Karlovcu.