KLIKER POP UP FESTIVAL Ples, glazba i igra tijekom cijele godine

vv | 8.5.2024. u 17:30h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski Kliker festival se nastavlja - u POP UP formatu, uz brdo sadržaja koji će se održavati na različitim lokacijama tijekom cijele godine! Naime, jedna od glavnih misija Umjetničke organizacije VRUM i dalje je djeci i mladima kontinuirano pružati kvalitetne te njima prilagođene sadržaje iz sfere plesnih, izvedbenih, glazbenih i vizualnih umjetnosti. A POP UP format im omogućuje baš to, uz dodatnu mogućnost prilagodbe rasporedima i potrebama djece.

Prvi Kliker POP UP blok će se održati kroz aktivnosti unutar samih škola, a 8. svibnja na rasporedu je predstava „Matta Matta 2.0“. Riječ je o interaktivnoj plesnoj predstavi namijenjenoj djeci iznad 6 godina, kreiranoj upravo za školske sportske dvorane!

Iako su sve izvedbe za predstavu „Matta Matta 2.0“ rasprodane, Kliker donosi drugo posebno iznenađenje za sve zainteresirane. Naime, glazbu iz nagrađivane predstave "LJUBIČASTO", nastale u suradnji VRUM-a, PS VINDI i ekscene te HNK u Varaždinu, Varaždinci će imati prilike čuti na live koncertu 18. svibnja s početkom u 17 sati! Riječ je o promociji albuma čiju glazbu potpisuju Vanesa Petrac i Ivan Marojević poznatiji kao cura i dečko, a izdavač albuma je VRUM. Osim koncerta, održati će se i druženje sa zvijezdama albuma. Koncert i druženje će se održati na Sceni Rogoz, ulaz je besplatan, a ulaznice se mogu podići na blagajni HNK u Varaždinu.

Uz glazbu i predstave, Kliker POP UP u svibnju donosi i nove aktivnosti Klik kluba, platforme za komunikaciju, umrežavanje i suradnju namijenjene svima koji rade s djecom i mladima. Prva aktivnost će biti radionica “Plesna početnica - modul 3”, voditeljice Sunčice Bandić, koja će se održati 18. svibnja u varaždinskoj palači Herzer, a namijenjena je svima koji žele motivirati razvoj kreativnosti kod djece i povećati interes za ples i kazalište. U sklopu radionice sudionici će naučiti kako tijelo može biti predivan partner u procesu učenja i na koje načine implementirati ta iskustva u svakodnevnu odgojno-obrazovnu praksu. Sadržaj radionice je pristupačan i ne traži prethodno iskustvo iz područja plesa i pokreta, a može koristiti kao dugoročni izvor inspiracije za rad i igru s djecom. Svaki polaznik radionice i predavanja dobit će potvrdu o sudjelovanju na stručnom usavršavanju. Broj sudionika na programima je ograničen, pa svoje mjesto možete rezervirati prijavom na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.