Klavirski recital Tjaše Šulc Dejanović u Glazbenoj školi u Varaždinu Foto: Glazbena škola Varaždin

Klavirski recital Tjaše Šulc Dejanović u Glazbenoj školi u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 6.11.2023. u 09:05h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak 6. studenoga, s početkom u 19.00 sati, Glazbena škola u Varaždinu ugostit će slovensku pijanisticu Tjašu Šulc Dejanović koja će se publici predstaviti s programom na kojem će se naći djela F. Chopina, D. Pejačević i R. Schumana.

Tjaša Šulc Dejanović primila je brojna priznanja za umjetnička dostignuća te nagrade na raznim natjecanjima kao što su 1. nagrada (u višoj kategoriji), zlatna plaketa i specijalna nagrada Glasbene Mladine Ljubljana na 27. Državnom natjecanju u Sloveniji - TEMSIG te 3. nagrada na 24. Državnom natjecanju u Sloveniji – TEMSIG, apsolutna pobjednica na Concorso Internazionale di Musica – Citta di Stresa, 1. nagrada na Concorso Musicale Europeo Citta di Moncalieri, 2.nagrada na 2nd Concours International de Piano Nikolai Rubinstein Paris, 2. nagrada na Concorso di Interpretazione Musicale - Genova, 3. nagrada na International Music Competition Citta di Pietra Ligure, 3. nagrada na Concorsi Internazionali di musica – Citta di Stresa.

Za vrijeme studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, publika ju je zapamtila po brojnim nastupima na koncertima u ciklusu Virtuoso, za koje je primila odlične kritike. Primila je i Rektorovu nagradu za izvedbu Schumannovog klavirskog koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom u Hrvatskom Glazbenom Zavodu - dirigent Maestro Pavle Dešpalj.

Surađivala je i s priznatim umjetnicima u komornim sastavima te tako svirala i sa kvartetom Porin u Maloj dvorani Lisinski u okviru njihove koncertne sezone, snimala je za HRT, gostovala na radijskim i TV kućama, svirala u orkestru SNG Maribor na raznim projektima kao što su bili Carmina Burana - 1.klavir, te projekt za Festival Maribor.

Ulaz na koncert je slobodan.

Tjasa_Sulc_Dejanovic_najava_03112023.jpg