Klavirski koncert renomirane umjetnice Vide Biškup oduševio Topličane!

VV | 18.6.2023. u 10:37h | Objavljeno u Društvo

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Varaždinskih Toplica i Grada Varaždinskih Toplica održan je klavirski koncert renomirane umjetnice Vide Biškup.

Vida Biškup, virtuozna pijanistica i učenica trećeg razreda Glazbene škole u Varaždinu, izvela je izuzetno atraktivan program koji je obuhvatio remek-djela klasične glazbe. Tako je mnogobrojna publika uživala u izvedbama skladbi slavnih autora poput B. Berse, L. v. Beethovena, J. S. Bacha, F. Chopina i C. Debussyja. Mentor Vidi Biškup na ovom glazbenom putovanju je Domagoj Košćak, mag.mus.

Iako je Vidi tek 18 godina, ovo joj je već treći vrlo uspješno odrađeni koncert!

- Iako iza sebe, s današnjim koncertom, imam tri koncerta, jer svirala sam i prošle godine u Varaždinu te nedavno u Novom Marofu, uvijek bude malo treme prije početka. Hvala svim  - rekla je Vida.

Koncert je započeo u 19:00 sati, u Crkvi sv. Martina Biskupa u Varaždinskim Toplicama, a ulaz za sve posjetitelje je bio besplatan.

- Kroz ljeto se planiram malo odmoriti od škole i svih ostalih obaveza, ići u Italiju i Austriju, a možda još uz to otputujem u neku drugu zemlju. Ali poslije toga se moram vratiti vježbanju i pripremanju novoga programa za iduću godinu. Za neku daljnju budućnost još nemam neke velike planove, od jeseni krećem sa studiranjem na glazbenoj akademiji u Beču, pa mi je trenutno to i najveća okupacije... Biranje novog programa, vježbanje istog, satovi s novom profesoricom, ali najviše od svega se veselim odlaska u novu zemlju, upoznavanja novih ljudi iz cijelog svijeta koji obožavaju isto ono što i ja, a to je glazba – zaključila je Vida.