Klara Klampfl osvojila prvo mjesto iz graditeljstva na državnom natjecanju

vv | 23.6.2021. u 13:24h | Objavljeno u Društvo

Na državnoj razini 63. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske, koje je zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19 provedeno u matičnim osnovnim školama natjecatelja, nastupilo je 189 učenika viših razreda osnovnih škola, koji su bili pobjednici na županijskoj razini natjecanja u jednom od dvanaest područja tehničke kulture. Među njima bilo je i 12 učenika iz Varaždinske županije.

Prvo mjesto iz graditeljstva osvojila je Klara Klampfl (6. razred) iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, kojoj je mentorica Anđelka Barlek, a iz strojarskih konstrukcija Blaž Hrastić (7 r) iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija s mentorom Tomislavom Čavlekom. Drugo mjesto iz elektronike zauzeo je Danijel Jurković iz OŠ Petrijanec, kojem je mentorica Kristina Špoljar Petrović. Luka Kolarić iz VI. osnovne škole Varaždin s mentorom Markom Martinecom također je osvojio drugo mjesto iz robotskog spašavanja žrtve. Luka je i polaznik Centra izvrsnosti Varaždinske županije gdje mu je mentor Ivica Kolarić.

Treće mjesto pripalo je Elli Đakulović iz OŠ Tužno s mentoricom Petrom Kocijan u području radiokomunikacija. Četvrto mjesto zauzela je Mirta Obelić iz 5. OŠ Varaždin s mentoricom Ines Brckan iz robotike te Tia Labaš iz 6. OŠ Varaždin s mentorom Markom Martinom iz fotografije. Na 7. mjesto plasirao se Silvio Lonjak iz OŠ Franje Serta Bednja s mentorom Vladom Abičićem iz obrade materijala i Luka Knapić iz OŠ Gornji Kneginec s mentorom Željkom Šavorom iz automatike.

Učenica petog razreda Ana Levanić iz OŠ Cestica s mentoricom Katicom Erlih plasirala se na 11. mjesto, kao i Tomo Androlić iz VII. OŠ Varaždin s mentorom Dominom Jurišićom, koji je nastupio u Modelarstvu uporabnih tehničkih tvorevina. Leo Čvrk iz VII. OŠ Varaždin s mentorom Dominom Jurišićem u području Elektrotehnike plasirao se na 13. Mjesto.