Kino Marof za seniore: U četvrtak projekcija filma "Gavran 101"

Varaždinske vijesti | 26.5.2021. u 12:14h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 27. svibnja, s početkom u 18 sati, bit će održana prva od ukupno pet projekcija filma u okviru projekta "Nemirni uMirovljenici" iz podprograma Kino Marof za seniore, koju organiziraju Udruga umirovljenika Novi Marof i Pučko otvoreno učilište Novi Marof.

Projekcija će se održati u velikoj dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" Novi Marof, a prikazat će se dokumentarni film "Gavran 101" kojeg je realizirala Udruga veterana 1. gardijske brigade Tigrovi.

- Film govori o legendarnom zapovjedniku Damiru Tomljanoviću Gavranu, čovjeku koji je budio najbolje u ljudima za života, a ovim filmom činit će to i dalje - napominju organizatori.

Uz moderatoricu filmske večeri prof. Sunčicu Križan Kadi, gosti će biti: Ilija Vučemilović Šimunović, Tomislav Kranjčec, Zoran Hržan te Darko Katuša, koji će govoriti o temama koje proizlaze iz filma, a raspravljat će se i o problematici umirovljenih hrvatskih branitelja.

Projekcija filma se organizira u skladu s epidemiološkim mjerama za sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19.

Prije same projekcije, u 17 sati u holu Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" Novi Marof bit će otvorena izložba koja prati film "Ratni put 5. bojne 1. A brigade Tigrovi".

Projekt „Nemirni uMirovljenici“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.), Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ - Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.