Kino Gaj privremeno zatvara svoja vrata: u sezoni grijanja račun im "skočio" na 3.000 eura Foto: Vanima/Kino Gaj

Kino Gaj privremeno zatvara svoja vrata: u sezoni grijanja račun im "skočio" na 3.000 eura

Kino Gaj/vv | 6.2.2023. u 16:20h | Objavljeno u Društvo

Kino Gaj objavilo je na web stranici da od 9. veljače privremeno zatvara svoja vrata za filmske projekcije zbog računa koji su im zbog poskupljenja energenata i do 4 puta veći. Kino će biti otvoreno za najam dvorane za stand up i kazališne predstave te za unaprijed dogovorene školske projekcije.

- Dragi posjetitelji kina Gaj, opet ćemo na, nadamo se, kraće vrijeme zatvoriti svoja vrata od 09. veljače. Ne, nije stvar u nedostatku filmskog sadržaja, već u cijeni energenata koje su nam porasle i do 4x. Budući da ne smijemo i ne želimo podizati cijene ulaznica, kako bismo osigurali likvidnost poslovanja i pojačali aktivnosti kada ove jake hladnoće prođu, privremeno ćemo zatvoriti kino za redovne filmske projekcije. Kino će biti otvoreno za najam dvorane za stand up i kazališne predstave te za unaprijed dogovorene školske projekcije.

Nadamo se da ćete podržati svoje gradsko kino i vratiti nam se kada ponovno otvorimo vrata.

Ostajemo u kontaktu s vama, našom dragom publikom, na društvenim mrežama. Nadamo se da će zima brzo proći i da se uskoro opet vidimo u našem gradskom kinu. Zahvaljujemo na razumijevanju - objavili su iz kina Gaj.

Naknadno su u komentaru na Facebooku napisali kako im je mjesečni račun za grijanje 3.000 eura.

- Kino se ne zatvara trajno, već samo dok traje sezona grijanja, tj. jakih hladnoća. Svakako ćemo intenzivirati naše aktivnosti čim to prođe. Nažalost, po projekciji imamo premalen broj posjetitelja da bi iznos od 3.000,00 eura grijanja mjesečno nadoknadili bilo kojim drugim aktivnostima. Cijena ulaznice je također preniska da bismo to nadoknadili, a s obzirom na uvođenje eura, istu ne smijemo povisivati - stoji u komentaru.

Dodali su kako će biti zatvoreni mjesec dana.

U komentarima se našlo i pitanje iskoristivosti prostora nekadašnjeg kafića u predvorju kina.

- Nažalost, lijevo predvorje kina Gaj radi sudskog postupka nije moguće iznajmiti. Mi bismo također bili zadovoljni da je taj prostor popunjen aktivnostima, ali to nije moguće kao što smo već naveli - zbog sudskog postupka koji je još uvijek u tijeku. Prostor je ujedno neuređen i kao takav zatvoren za javnost. Uređenje se ne predviđa upravo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa - napomenuli su.