Kerekesh Teatru čak dvije nagrade u tjedan dana na poznatim kazališnim festivalima u Hrvatskoj Foto: Kerekesh Teatar

Kerekesh Teatru čak dvije nagrade u tjedan dana na poznatim kazališnim festivalima u Hrvatskoj

Varaždinske vijesti | 6.7.2019. u 10:59h | Objavljeno u Društvo

U samo tjedan dana, u Kerekesh Teatar stigle su čak dvije nagrade na poznatim kazališnim festivalima na kojima je sudjelovalo više od 20 predstava kazališta diljem Hrvatske.

Riječ je o Nagradi publike na 19. Festivalu pučkog teatra Omišalj - Čavle, koja je Kerekesh Teatru pripala za predstavu "Pokopaj me nježno" u režiji Ljubomira Kerekeša.

kerekes_Pokopaj_me_njezno.jpg

U žestokoj konkurenciji nagrada je pripala cijelom ansamblu jedne od najposjećenijih kazališnih komedija Kerekesh Teatra kojeg čine Ljubomir Kerekeš, Jan Kerekeš, Draško Zidar, Mijo Pavelko, Matko Knešaurek i Goran Koši. Nagradu je u ime cijelog ansambla preuzeo umjetnički voditelj Kerekesh Teatra Jan Kerekeš, prilikom svečanosti zatvaranja ovogodišnjeg festivala u petak, 28. lipnja na Trgu Prikešte u Omišlju.

Još jedna nagrada stigla je ovog tjedna, i to glumcu i umjetničkom voditelju Kerekesh Teatra Janu Kerekešu za uloge u monodrami "Krtice" te predstavi "Očeš nečeš, doktor" u režiji Ljubomira Kerekeša, koje je Jan odigrao na 13. Novaljskom trijatru 2018. Riječ je o Nagradi Kate Novaljka koja se dodjeljuje samo jednom glumcu svake godine, a u konkurenciji je bilo više desetaka glumaca iz predstava diljem Hrvatske. Nagrada je dobitniku uručena na svečanosti održanoj u srijedu 3. srpnja u zagrebačkom kazalištu Gavella.

kerekes_KRTICE_-_fotka_glavnih_likova.jpg

kerekes_Oces_neces_doktor_u_Novalji.JPG

kerekes_Nagrada_-_Jan_Kerekes.jpg