Kazalištem odzvanjao njemački jezik, a za sve je "kriv" - Max sucht den Superstar! Foto: Varaždinska županija

Kazalištem odzvanjao njemački jezik, a za sve je "kriv" - Max sucht den Superstar!

VV | 26.11.2022. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Varaždinskim kazalištem je u petak poslijepodne odzvanjao njemački jezik, a sve zahvaljujući osmom po redu festivalu "Max sucht den Superstar“. Riječ je o natjecanju učenika srednjih škola u raznim kategorijama poput pjevanja, plesa i glume, koji na taj način pokazuju koliko poznaju njemački jezik, književnost i kulturu.

U čak 25 točaka nastupila su 62 učenika iz više od 20 škola iz cijele Hrvatske, čije su nastupe na njemačkom jeziku pozorno pratili i njihovi mentori.

Organizator su bili Gospodarska škola Varaždin i udruga Europski kulturni krug, a pokrovitelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

- Vesela i pozitivna atmosfera koju vi, dragi natjecatelji i poštovani mentori, stvarate pjevajući, svirajući te recitirajući na njemačkom jeziku garancija je uspješnosti samog festivala, ali i potvrda da se kreativnošću stvaraju nove vrijednosti. Posebna je vrijednost što ćete upoznati svoje vršnjake, prijatelje iz gotovo cijele Hrvatske, steći znanja, prijateljstva i sjećanja za cijeli život, a to su bogatstva koja nemaju cijenu. Čestitka našoj Gospodarskoj školi na odličnoj organizaciji i srdačnom gostoprimstvu, a svima vam želim puno uspjeha, zabave i veselja – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Dobrodošlicu je poželjela i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić, a pozdrave su uputile predsjednica udruge EKULT Lea Lesar, predsjednica Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika Irena Horvatić Bilić i Yvonne Klietz iz Goethe instituta Zagreb.

- Sretni smo što ove godine, nakon dva online izdanja festivala, možemo uživo pratiti nastupe naših kreativnih učenika koje su pripremili njihovi mentori. Hvala svima koji su podržali i omogućili organizaciju ovog festivala i vrijedne nagrade, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Varaždinskoj županiji, Gradu Varaždinu, poduzetnicima, prijateljima Gospodarske škole i našim bivšim učenicima. Hvala našoj Melaniji Klarić, dobrom duhu Maxa, organizatorici i motivatorici, kao i Max timu Gospodarske škole Varaždin – istaknula je ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen.

Prema odluci Stručnog žirija, pobjednici osmog festivala "Max sucht den Superstar“ su Saša Vidović i Karla Kunštek iz Srednje škole Krapina, drugo mjesto pripalo je Ani i Petri Šimunić iz Srednje škole Zlatar, dok su treće mjesto osvojili učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik.