Kawasaki 3P u Kulturani, novom klupskom prostoru s velikim ambicijama

vv | 13.2.2020. u 21:11h | Objavljeno u Društvo

U sportskoj dvorani u Graberju otvoren je novi klupski prostor - Kulturana, koji će svojim programom nesumnjivo obogatiti klupsku scenu u Varaždinu, odnosno ono što je od nje ostalo. Voditelji Udruge Kulturana - Vinko Puclin, Leo Friščić i Jurica Bukovčan, ističu kako u ovom prostoru, koji im je dodijeljen na natječaju, uz koncerte urbane glazbe, od punka i metala, do rocka, duba i druge moderne glazbe, organiziraju i radionice, vježbaonice za bendove te razne radionice, predavanja i druga događanja vezana uz urbanu kulturu.
- Održali smo 2. Winter Rock festival, imali smo nekoliko metal i punk koncerata, nastupe našeg resident DJ-a Olje, a intenzivnu aktivnost nastavljamo novim događanjima. Sad u subotu dolaze nam Kawasaki 3P, zatim Pips, Chips & Videoclips te Kandžija, organizirat ćemo masterclass radionice za bas i gitaru, a u dane kada nema programa ovaj prostor će se koristiti i kao vježbaona za bendove. Svi zainteresirani mogu nam se javiti na Facebook i Instagram stranicama Kulturane - rekao je Vinko Puclin i naglasio kako su otvoreni za suradnju sa svima koji svoju kreativnost žele razvijati ili pokazati javnosti.  

 Program kluba Kulturana predstavio je Leo Friščić, jedini zaposlenik Udruge.
- Nakon tribute vikenda, kada su u klubu nastupili Pearl Jam Project iz Slovenije i The Bugs, Beatles tribute bend s coverima iz pedesetih i šezdesetih godina, tijekom veljače ćemo ugostiti i bend Krešimira Mišaka - Hakuna Matata te Dance factory, a imat ćemo večer posvećenu DJ-ovima i technu, dok za Valentinovo ćemo imati novi - Hook5, hip hop event, doći će nam slovenski bend - Ne vem, ne vem. Planiramo svaki vikend imati zanimljiv i atraktivni glazbeni program, sve do zadnjeg vikenda u lipnju, kada ćemo ispred kluba organizirati festival na otvorenom - Summer in the City - najavio je Leo Friščić program ovog novog varaždinskog kluba.

Kulturana je već ostvarila suradnju s varaždinskom glumicom Tenom Antonijom Torjanac, koja u ovom prostoru nastoji ponovo pokrenuti žonglersku skupinu.
- Prije 20 godina Željka Kozulić i Dubravko Torjanac osnovali su lutkarsku udrugu Krpe i konci, u sklopu koje smo formirali i žonglersku skupinu. Kada smo izgubili prostor u vili Oršić, svatko je otišao na svoju stranu. Već sam neko vrijeme tražila prostor adekvatan za žonglerske probe i konačno sam ga pronašla u Kulturani. Dečki su odmah prihvatili moju ideju, sada imamo dovoljno visoki prostor za naše probe, a imali smo i prvi nastup na koncertu Pearl Jam Projecta - pohvalila je otvorenost ove udruge mlada varaždinska glumica.

kulturana_2-2.jpg