Kampanju MUP-a "Postani policajac/policajka!" podržala je i Elektrostrojarska škola Varaždin

| 9.3.2023. u 19:45h | Objavljeno u Društvo

U tijeku je kampanja Ministarstva unutarnjih poslova RH pod nazivom "Postani policajac, odnosno policajka!“, kojom se promiče policijsko zanimanje i daju informacije za upis, u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih i Program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja za upis učenika u treći razred srednje Policijske škole „Josip Jović“, u svim srednjim strukovnim školama učenicima 2., 3. odnosno 4. razreda.

Ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos dao je dodatnu podršku kampanji pa su stoga, 9. ožujka postavljena dva plakata „Postani policajac/policajka“ na reklamnom panou, u u zoni srednjih škola, u Hallerovoj ulici u Varaždinu. Postavljanju plakata uz ravnatelja Kos Igora bili su prisutni i policijski službenici PU varaždinske, Robert Rožmarić, voditelj službe za javni red i sigurnost te Bezak Davor, policijski službenik za prevenciju koji su mu se zahvalili na suradnji u kampanji i promociji zanimanja policajac.

Obzirom da će uskoro biti objava natječaja za upis u Policijsku školu "Josip Jović", molimo sve zainteresirane kandidate da prate objave na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova https://mup.gov.hr/zaposljavanje-i-skolovanje/223 i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik" https://policijska-akademija.gov.hr/natjecaji-4116/4116.

Policijski službenici PU varaždinske kroz edukativna predavanja učenicima srednjih škola na području naše županije ukazuje na uvjete i mogućnosti koje se pružaju kroz zanimanje postani policajac/policajka.