KAMO NA DOČEK Toplice i Lepoglava bez dočeka, Varaždin u novu uz Romantix i Kavalire, ali bez vatrometa Foto: Ilustracija/Pexels

KAMO NA DOČEK Toplice i Lepoglava bez dočeka, Varaždin u novu uz Romantix i Kavalire, ali bez vatrometa

IHR/Varaždinske vijesti | 31.12.2021. u 08:15h | Objavljeno u Društvo

Nova, 2022. godina je pred nama, pa je glavno pitanje ovih dana kamo na doček. Za sve koji planiraju novu godinu dočekati na otvorenom, otkrivamo u kojim se gradovima priprema najbolja fešta.

U Ivancu će se i ove godine Nova godina tradicionalno čekati - na otvorenom.

- Dugogodišnja tradicija se nastavlja i ove godine. S obzirom na to da se ove zime sva adventska događanja te zabavne, kulturne i dječje manifestacije održavaju kod paviljona i klizališta u novouređenom parku, na toj će lokaciji biti organiziran i doček Nove godine. Središnji program će početi oko 22 sata, glazbom u izvođenju La Boheme Banda, uz čiju će glazbu svi okupljeni uplesati u novu, 2022. godinu. Ugođaj će upotpuniti tradicionalni novogodišnji vatromet točno u ponoć, a građani će biti počašćeni kuhanim vinom - najavljuju u Gradu Ivancu koji, uz Klub mladih Ivanec, organizira ovogodišnji doček.

Iako posjetitelji Adventa u Planinarskom gradu ne trebaju imati Covid potvrde, u Gradu Ivancu kažu kako će Covid potvrde za doček biti potrebne.

- Kako su u postupku razmatranja nove mjere, očekujemo da bi se obveza predočenja Covid potvrda mogla promijeniti - kažu u Gradu Ivancu.

I u Novom Marofu prošli tjedan čekali su naputke HZJZ-a, a prema sadašnjoj situaciji i ove će se godine organizirati tradicionalni doček u podne, na Silvestrovo, 31. prosinca.

- U svakom slučaju 31. prosinca u Novom Marofu održat će se zimski “Šic na Bic” i šetnja Rabuzinovim bregima - poručuju iz TZ Grada Novog Marofa.

U Varaždinskim Toplicama neće biti organiziranog dočeka na otvorenom.

- Tijekom cijelog prosinca održavala su se razna događanja, zaključno s 19. prosincem, kada su Motomrazovi podijelili slatke pakete djeci, a građani su uživali uz besplatne fritule, kuhano vino i čaj - kažu u Gradu Varaždinske Toplice. 

Organiziranog dočeka Nove godine na otvorenom ove godine neće biti u Lepoglavi, kao ni u Ludbregu.

- Ove godine ne planiramo organizirati doček na otvorenom, samo će u ponoć biti vatromet - potvrdio nam je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik. 

U Varaždinu će se doček 2022. godine održati na Korzu. Program počinje u 22 sata i trajat će sve do jedan sat iza ponoći.

- Nastupit će dva benda: Romantix, varaždinski Eurytmics cover bend koji izvodi najveće hitove megapopularnog benda, oslanjajući se na njihove nastupe uživo te popularni glazbeni sastav Kavaliri. Vatrometa neće biti, kao ni besplatnog kuhanog vina, čaja i fritula, no za vrijeme dočeka radit će ugostiteljski objekti i “kućice” pa posjetitelji mogu uživati u gastro ponudi Adventa u Varaždinu - kažu u Gradu Varaždinu.

Na dočeku će se poštivati važeće epidemiološke mjere za koje se još uvijek očekuje povratna informacija od mjerodavnih tijela, poručili su prošli tjedan iz Grada Varaždina.

Označeno u