Kakve sadržaje tijekom ljeta imaju djeca i čime “krate” vrijeme ljetnih praznika?

IHR/Varaždinske vijesti | 1.8.2021. u 10:06h | Objavljeno u Društvo

Kamo s djecom tijekom ljeta i kako im popuniti vrijeme? To pitanje postavljaju brojni roditelji koji tijekom ljeta moraju raditi. Na Gradskim bazenima Varaždin već 16. godinu zaredom provodi se Ljetni sportski kamp, za koji je i ove godine interes velik.

- Ove je godine kamp počeo 5. srpnja i trajat će sve negdje do kraja kolovoza. Svake godine prvih nekoliko tjedana smo krcati, a već su nam popunjene grupe i za ovaj tjedan - doznali smo od Velimira Mudrog, voditelja sportskih aktivnosti na Gradskim bazenima Varaždin.

Odbojka, ronjenje...

Ljetni sportski kamp traje pet dana i kroz taj period djeca imaju priliku kroz igru i zabavu upoznati čak 20 različitih sportova. Polaznicima kampa osiguran je ručak te kupanje na bazenima.

fadfafa.jpg

- Tijekom ljeta kroz kamp prođe i do 300-ak djece. Imamo polaznika koji nam se vraćaju ili dolaze na kamp nekoliko tjedana zaredom. Cijena od 400 kuna, koliko košta kamp, pristupačna je za mnoge roditelje, a zbog koronamjera broj polaznika nam je po tjednu 40, tako da sada tjedno imamo dvije grupe, stariju i mlađu - doznali smo od voditelja sportskih aktivnosti na varaždinskim bazenima.

Ljetni kamp za djecu ove je godine organizirao Tinker Labs Varaždin i to u dva termina: od 5. do 9. srpnja te od 12. do 16. srpnja. Zabave i učenja kroz igru nije nedostajalo, pa su tako polaznici sadili jagode, mahune i salatu, gradili hotele za kukce i doznali sve o njima, izrađivali kreme i mirisne vrećice od lavande, oslikavali majice i radili torbe za plažu, izrađivali glinene tanjure s otiskom cvijeća, pekli varaždinske klipiče i američke palačinke te radili vulkane.

tinker_2.jpg

- Željeli smo odmaknuti djecu od zatvorenog prostora, televizije, mobitela i laptopa te ih vratiti na igrališta i u prirodu. Jako smo zadovoljne odazivom te možemo najaviti novi ljetni kamp u Tinkeru u kolovozu s puno noviteta jer nemirnog smo duha i stalno pronalazimo nove i zanimljivije sadržaje te načine učenja - kaže Drvar Trtinjak.

Nije zaživjelo

Prije dvije godine i Društvo Naša djeca Varaždin krenulo je s radionicama za djecu tijekom ljetnih školskih praznika pod nazivom “Ljeto za sve”. Program je bio osmišljen od ponedjeljka do petka, a djeca su mogla sudjelovati u nizu aktivnosti, od sportskih, istraživačkih do kreativnih. Međutim, ovog ljeta u DND Varaždin nisu organizirali nikakve sadržaje za djecu.

- Naše planirane radionice nisu zaživjele - kratko su poručili iz DND-a Varaždin.

Označeno u