Kada će završiti energetska obnova II. OŠ Varaždin? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kada će završiti energetska obnova II. OŠ Varaždin?

IHR/Varaždinske vijesti | 16.3.2021. u 18:02h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je energetski obnovljena V. OŠ Varaždin, zahvaljujući kojoj učenici i djelatnici škole imaju bolje uvjete rada, pri kraju su i radovi na energetskoj obnovi II. OŠ Varaždin.

Iako je bilo najavljeno kako će sve završiti s početkom ove godine, radovi na energetskoj obnovi II. OŠ Varaždin ipak su se malo oduljili.

- II. OŠ Varaždin trebala bi biti gotova sredinom travnja. Tu je došlo do malog produljenja radova jednostavno zato što je zima bila takva da se fasada nije mogla "navlačiti" - objasnio je danas varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Zgrada II. OŠ Varaždin izgrađena je još 1932. godine te je u dva navrata dograđena: 1995. i 2007. godine.

Projektom energetske obnove II. OŠ Varaždin obuhvaćen je prostor cijele škole: ugradit će se toplinski izolirana ovojnica zgrade, rekonstruirati plinska kondenzacijska kotlovnica, instalirati lokalna mehanička ventilacija s rekuperacijom i povećati energetska učinkovitost rasvjete kako bi osjetno smanjili troškove grijanja i električne energije.

Ukupna vrijednost radova koje izvodi Hidroing je 14,6 milijuna kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira projekt sa 56 posto EU novaca.