Jumicar u Kamenici: Učenici polagali vozački ispit

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.6.2019. u 08:05h | Objavljeno u Društvo

Jumicar program preventivnog odgoja djece o sigurnosti u cestovnom prometu proveden je krajem školske godine u Osnovnoj školi „Ivana Rangera“ u lepoglavskoj Kamenici, a uz učeničke tamošnje škole, sudjelovali su i učenici Osnovne škole „Izidora Poljaka“ iz Višnjice.

Riječ je o programu kojim se nastoji učenike drugih i trećih razreda osnovnih škola osposobiti i naučiti kako se, kao pješaci, što sigurnije ponašati u prometu. Pri tom ih, uz teoretski dio edukacije, za to osposobljava na poligonu na kojem učenici, vozeći male automobile, uče kako biti dobar pješak iz perspektive vozača.

Uz Jumicar, u programu su sudjelovali timovi Crvenog križa, prometne policije i članovi DVD-a Kamenica, važni čimbenici sigurnosti, koji su djeci predstavili svoje djelatnosti. Potporu provedbi programa dali su i gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač koji su učenicima uručili Jumicar vozačke dozvole, a koje su primili svi polaznici programa, a koje će im biti lijepa uspomena na ovu školsku godinu.

Označeno u
Galerija slika