"Ježeva kućica" uskoro na velikom platnu

| 14.10.2015. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

U Zagrebu je počelo snimanje animiranog filma prema priči „Ježeva kućica“ Branka Ćopića. Hrabri i skromni Jež, koji je naučio brojne generacije da je vlastiti dom najljepši i najvažniji u životu, vječne će vrijednosti širiti i u novom kratkometražnom animiranom filmu za djecu i odrasle. Faza produkcije filma, snimanje i animiranje lutaka trebala bi završiti do travnja iduće godine.

Za naraciju je zadužen Rade Šerbedžija, glazbu potpisuje Darko Rundek, a Tim Allen, stalni suradnik Tima Burtona i Wesa Andersona savjetnik je za lutke i animaciju Ivani Bošnjak i Thomasu Johnsonu. Film je koprodukcija između kanadskog Nacionalnog filmskog odbora, studija s 12 Zlatnih kipića i hrvatskog Bonobostudija.

- Redateljica Eva Cvijanović i ja znamo svih 75 stihova Ježeve kuće napamet još od djetinjstva. Taj biser dječje književnosti univerzalno odjekuje i zato ga želimo podijeliti s cijelim svijetom. Naš je glavni cilj prevesti osjećaj neizmjerne i duboko usađene ljubavi prema domu međunarodnoj publici, kako maloj, tako i velikoj - objašnjava producentica Jelena Popović.