JESENSKI ROK U srednjim školama Varaždinske županije 235 slobodnih mjesta: gdje se osmaši još mogu upisati? Foto: Ilustracija/Varaždinska županija

JESENSKI ROK U srednjim školama Varaždinske županije 235 slobodnih mjesta: gdje se osmaši još mogu upisati?

IHR/Varaždinske vijesti | 7.8.2020. u 09:30h | Objavljeno u Društvo

U srednjim školama Varaždinske županije za jesenski upisni rok ostalo je 235 slobodnih mjesta u prvim razredima srednjih škola i to u trogodišnjim i četverogodišnjim programima, ali i privatnim gimnazijama. Prema okvirnom broju slobodnih mjesta koju je na mrežnim stranicama objavio Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole, koja je ažurirana 5. kolovoza, najviše je slobodnih mjesta u prvim razredima ostalo u Srednjoj školi “Arboretum Opeka” Marčan, a najmanje u Strojarskoj i prometnoj školi, Elektrostrojarskoj školi te Gospodarskoj školi Varaždin.

Cvjećari, kuhari, mesari...

U Srednjoj školi “Arboretum Opeka” Marčan za jesenski upisni rok ukupno je 38 slobodnih mjesta. Najviše, ukupno 10, ima u trogodišnjem programu cvjećar. Devet mjesta ima još za kuhare (JMO), program koji se izvodi prema jedinstvenom modelu obrazovanja, sedam za četverogodišnji program veterinarski tehničar, pet slobodnih mjesta još ima u programu poljoprivredni gospodarstvenik, četiri za pomoćni vrtlar - TES i tri mjesta za pomoćnog kuhara/slastičara - TES.

U Glazbenoj školi Varaždin za jesenski rok ostalo je ukupno 31 slobodno mjesto, a u jesenskom roku mjesta ima i u privatnim gimnazijama. Prema podacima Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, u Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti za jesenski rok ostalo je još 16 slobodnih upisnih mjesta, a u Privatnoj varaždinskoj gimnaziji s pravom javnosti ukupno 35 slobodnih mjesta: 20 u jezičnoj gimnaziji i 15 u općoj gimnaziji uz skupinu predmeta na stranom jeziku.

U Graditeljskoj, rudarskoj i prirodoslovnoj školi Varaždin za jesenski rok ostalo je ukupno 19 slobodnih upisnih mjesta: 13 u prirodoslovnoj gimnaziji, tri za rudarskog tehničara i tri za trogodišnje zanimanje zidar.

U Srednjoj strukovnoj školi Varaždin ostalo je 15 slobodnih mjesta za jesenski upisni rok: četiri mjesta za galanteriste (JMO), po tri mjesta za mesare (JMO) i krojače (JMO), dva mjesta za pomoćne pekare - TES te po jedno mjesto za pekare (JMO), autolakirere (JMO) i soboslikar/ličilac (JMO).

U Srednjoj školi Novi Marof ostalo je još sedam mjesta u općoj gimnaziji i osam mjesta za trogodišnje zanimanje prodavač. Prema popisu Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, Srednja škola Ludbreg ima 11 slobodnih mjesta za jesenski upisni rok: dva za pomoćnog vrtlara - TES, dva mjesta za tokare (JMO) i tri za pekare (JMO), te četiri za prodavača DON. Mjesta u jesenskom roku ima i Srednja škola Ivanec i to dva slobodna mjesta u programu opće gimnazije i 13 za prodavače.

U Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin za jesenski upisni rok ostalo je troje mjesta za limare, trogodišnje zanimanje vrlo deficitarno na tržištu rada, u Gospodarskoj školi Varaždin osam mjesta za administratora (prilagođeni program), a u Elektrostrojarskoj školi Varaždin dva mjesta za dvogodišnji program zavarivač.

Bez jesenskog upisnog roka

Jesenskog roka neće biti na Prvoj i Drugoj gimnaziji Varaždin te Medicinskoj školi Varaždin.

Upravo je na te škole, kao i zanimanja u području strojarstva i elektrotehnike, bila najveća navala osmaša ove godine u ljetnom upisnom roku, što je nedavno potvrdio i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

U srednje škole u Varaždinskoj županiji u ljetnom upisnom roku upisano je ukupno 1.880 učenika, što je 91,6 posto popunjenosti mjesta u srednjim školama. Ove godine upisano je sedam učenika više u odnosu na prošlu godinu, a gotovo 10 posto učenika dolazi iz drugih županija.

Prijave 21. kolovoza

Jesenski upisni rok za upis u prve razrede srednjih škola započinje 21. kolovoza, prijavom obrazovnih programa. Prijave programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 24. kolovoza, a dodatne provjere i unos rezultata tih provjera održat će se 25. kolovoza. Odabir obrazovnih programa zaključat će se 28. kolovoza, kada će se započeti s ispisom prijavnica. Konačne ljestvice poretka objavit će se 1. rujna ove godine, dok je dostava upisnica u srednje škole 2. rujna, objavljeno je na mrežnim stranicama Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci