Jedna radio postaja u Varaždinskoj županiji danas slavi 50 godina postojanja

| 23.7.2022. u 16:17h | Objavljeno u Društvo

Radio Novi Marof danas slavi 50 godina postojanja. Nakon početnog, probnog rada, Radio Novi Marof službeno je krenuo s emitiranjem programa 23. srpnja 1972. godine. “Ovdje Radio Novi Marof” moglo se čuti na početku svakog emitiranja programa, a te davne 1972. godine bilo je to, za današnje pojmove, prilično skromno.

Srijeda, subota i nedjelja bili su dani kada je na nekoliko sati uključen odašiljač i tada se moglo čuti što se događa na području tadašnje Općine Novi Marof. Uz vijesti, emitirane su glazbene emisije, a najpopularnija je bila “Emisija želja i čestitaka”.

Kako su prolazile godine, mijenjao se i program Radija, povećavao broj sati dnevnog emitiranja, ali i broj dana emitiranja u tjednu. Također, povećavao se broj onih koji su sudjelovali u kreiranju programa.

Danas na frekvenciji 97,5 Mhz može se slušati program 24 sata, a stalno je zaposleno sedmero djelatnika. U programu su zastupljene različite emisije kojima se nastoji zadovoljiti interes i potrebe naših slušatelja, od informativnih, edukativnih, športskih i glazbenih.

Osim na području Grada Novog Marofa, Radio Novi Marof ima svoje slušatelje na području Grada Varaždinskih Toplica te općina Ljubešćica i Breznički Hum.

Označeno u