Jedinstveni Festival kiparenja motornom pilom i ove godine u Salinovcu

Varaždinske vijesti | 11.6.2017. u 15:31h | Objavljeno u Društvo

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Šumarskog fakulteta Zagreb, organizira 3. hrvatski festival kiparenja motornom pilom koji će se održavati u subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja s početkom u 09:00 sati u parku stare osnovne škole Salinovec. Ove godine festival je i dio programa u sklopu obilježavanja dana grada Ivanca.

Na festivalu kiparenja motornom pilom biti će prezentirane vještine natjecatelja u rezbarenju drveta. Značajnosti festivala i ove godine doprinosi sudjelovanje šest inozemnih kipara iz Slovačke i Slovenije uz desetak domaćih kipara iz različitih dijelova Republike Hrvatske.

Uz promatranje atraktivnog kiparenja motornom pilom posjetitelji će moći na reklamnim štandovima dobiti osnovne podatke o šumarstvu u Hrvatskoj, KUD Salinovec će se predstavit tradicionalnim plesovima i nošnjom zagorskog kraja, a OPG-ovi s područja grada Ivanca će prezentirati svoje proizvode. Paralelno uz kiparenje odvijati će se i radionica za najmlađe, gdje će se moći izrađivati zabavni rekviziti poput zmajeva za letenje i slično. Prvi dan festivala završava nastupom glazbenog sastava „Prestige Music Band“.