Izvrsnim koncertom Muttis Kindera počelo obilježavanje jubileja HNK-a

ič/vv | 3.9.2023. u 10:35h | Objavljeno u Društvo

Troje sjajnih vokalista oduševili publiku

U petak, 1. rujna, mjeseca u kojem će Hrvatsko narodno kazalište bogatim programom obilježiti 150. godišnjicu otvorenja kazališne zgrade, varaždinska kazališna publika uživala je na odličnom koncertu njemačkog a cappella trija Muttis Kinder.

Troje sjajnih vokalista i izvrsnih glumaca - Claudia Graue, Marcus Melzwig i Christopher Nell, na Velikoj sceni varaždinskog kazališta, izveli su duhovit i zabavni show, u kojem su suptilno miješali glazbene žanrove, reinterpretirali popularne pjesme i imitirali glazbene instrumente, pri čemu su pokazali iznimno pjevačko i glumačko umijeće. Tijekom gotovo dvosatnog nastupa publika je uživala u jedinstvenim obradama i fuzioniranju poznatih pjesama. Ovaj jedinstveni trio na koncertu je primjerice, sjajno spojio svevremenski hit grupe Jefferson Airplain - White Rabbit, s Blackovom uspješnicom - Wonderful Life, Desirelessov - Voyage, voyage s hitom - I promised myself Nicka Kamena. U takvim glazbenim miksevima, koje su izveli besprijekorno, uživali su i izvođači i publika, koja je ovaj njemački trio nagradila velikim aplauzom.

Koncert trija Muttis Kinder bio je uvod u mjesec bogat događanjima u varaždinskom kazalištu u kojem će od 3. do 9. rujna, publika imati priliku vidjeti čak osam predstava - Majka Hrabrost i njezina djeca, Enigmatske varijacije, Legenda, Potpuna pomrčina, Tartuffe Tartuffe Tartuffe, Art, Bogovi i Buba u uhu.