Izložba u Galeriji Zlati ajngel: "Nepredvidivost znatiželje" Mije Matijević Akrap Foto: Krešimir Đurić

Izložba u Galeriji Zlati ajngel: "Nepredvidivost znatiželje" Mije Matijević Akrap

jm/vv | 14.3.2023. u 19:32h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskoj galeriji Zlati ajngel prošlog je petka, 10. ožujka, otvorena izložba slika i oslikanih keramičkih posuda Mije Matijević Akrap

Riječ je o mladoj slikarici iz Zagreba, koja se varaždinskoj publici izložbom "Nepredvidivost znatiželje" predstavlja prvi puta.

- Mia Matijević Akrap u novijim radovima sagledava upravo odnos osobnog i kolektivnog, stavljajući suptilan naglasak na teme određenosti okruženja u kojem čovjek živi. Novim slikama iskazuje ustrajnost i veću sigurnost u svoj izraz, i znatiželju za koju je poznato da ako je prava, može odvesti u novo, vrteći se katkad poput nepredvidivog kola sreće, biti snažni pokretač razvoja intuicije te napose kreativnosti koja kroz autentična umjetnička djela potiče na povezivanje s drugom dimenzijom, koji put na empatiju i razumijevanje stvarnosti u kojoj živimo - istaknula je između ostalog Nevenka Šarčević, kustosica izložbe.

Ovo je već treća izložba kojom Zlati ajngel obilježava četvrt stoljeća rada u prostoru u Gajevoj ulici, a mladu je autoricu odabrao dekan zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti i predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika - Tomislav Buntak, hrvatski umjetnik čije je radove varaždinska likovna publika mogla razgledati u veljači.

Zagrebačka slikarica, članica HDLU-a u galeriji u Gajevoj predstavlja se s petnaest novih slika i sedam oslikanih keramičkih posuda nastalih posljednjih mjeseci, a njena sedma samostalna izložba za razgled će ostati postavljena do 26. ožujka.