Izložba likovnih djela iz produkcije Likovnog ateljea "Sunce" Varaždin

vv | 11.2.2024. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

„Sunce“ Varaždin udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem najavljuje otvorenje izložbe likovnih djela, koja će se održati u utorak, 13. veljače u 18 sati u Galeriji HDLU Varaždin, Kula stražarnica Starog grada Varaždin.

- Ova jedinstvena izložba donosi široku paletu umjetničkih radova, naših talentiranih autora, osoba s intelektualnim oštećenjem. Svaka slika nosi sa sobom priču, emociju i jedinstvenu perspektivu, pružajući uvid u bogatstvo ljudskog duha i mašte - ističu iz udruge.

Likovni atelje „Sunce“ ne samo da pruža platformu za izražavanje likovnog izričaja osobama s intelektualnim oštećenjem, već promiče integraciju i inkluziju te raznolikost u umjetnosti i samome društvu.

Mentor likovnog ateljea „Sunce“, varaždinski likovni umjetnik, slikar Dražen Pavlović s kojim udruga uspješno surađuje već 20-ak godina, brižno podržava autore u njihovom stvaralačkom procesu, potičući ih da istraže svoje ideje i vizije te ih pretoče u prekrasna umjetnička djela.

- Ova izložba, kao i rad samog likovnog ateljea, ne bi bili mogući bez podrške našeg pokrovitelja, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Podrška Ministarstva pokazuje važnost umjetnosti kao sredstva za promicanje integracije osoba s intelektualnim oštećenjem u život lokalne zajednice te čini korak prema inkluzivnijem i osjetljivijem društvu - naglasili su iz udruge.

DSC02440.JPG

DSC02799.JPG

IMG-20240206-WA0000.jpg