Izložba fotografija u utorak u P4: "Pogled iza crvenog vela" Martina Štokića

jm/vv | 11.4.2023. u 12:26h | Objavljeno u Društvo

U podrumskom prostoru Centra za mlade i nezavisnu kulturu - P4 u utorak, 11. travnja, bit će otvorena izložba fotografija.

Ovoga puta Filmsko-kreativni studio VANIMA varaždinskoj publici donosi izložbu radova međunarodno poznatog i priznatog fotografa Martina Štokića. Naslov izložbe "Pogled iza crvenog vela" referira se na čestu, ako ne i prevladavajuću predrasudu o Kini kao zemlji iza crvene zavjese, koju većina promatra kroz, kako kaže sam autor, crvenu prizmu.

Dvadesetak fotografija svakodnevnog života, urbanih eksterijera i arhitekture, osim što svojim zanatskim perfekcionizmom i autorovim sjajnim osjećajem za kadar privlače pozornost, svakako predstavljaju koristan putokaz u obilaženju uvriježenih mišljenja i prepreka na koje većina nailazi kada razmišlja o Kini - istaknuto je u najavi ove izložbe koju VANIMA organizira u suradnji s Centrom P4 i Gradskim muzejom Varaždin te uz financijsku podršku Grada i Ministarstva kulture i medija.

Otvorenje izložbe bit će u utorak, u 19 sati, a izložba ovog fotografa, koji već više godina živi u Kini, u višemilijunskom gradu Chonggingu, za razgled će ostati postavljena do kraja travnja.